Huttenbouw Speeltuin Zwanenburg groot succes!

site 2 site 3 site 4 site1Huttenbouw 2014 zit er helaas alweer op. Wat hebben de kinderen (en de vrijwilligers) de vakantie weer goed afgesloten. Het thema voor de huttenbouw in Zwanenburg was dit jaar winter en dit kwam in diverse onderdelen terug. Zo werd de huttenbouw op dinsdag geopend door de ijskoningin en een sneeuwpop,  waren de spelonderdelen aangepast naar het thema en waren er zelfs kinderen die een iglo hadden gebouwd. Er zijn dit jaar veel records gebroken, zo waren er 229!!! Kinderen, 54 hutten gemaakt van 2200 pallets en hadden we 109 vrijwilligers die mee hebben geholpen om er voor de kinderen een fantastische week van te maken.

Inmiddels is de huttenbouw echt een begrip in Zwanenburg en niet voor niks. Op dinsdag wordt er begonnen met het bouwen van de hutten en hierbij worden de kinderen geholpen door papa’s, mama’s maar ook opa’s worden vaak ingeschakeld om te helpen met timmeren. Op woensdag en donderdag mogen de kinderen vanaf 8 jaar blijven slapen in hun hut, deze avonden zijn er ook spannende avondspellen. De survival op woensdag is 1 van de hoogtepunten voor de kinderen, vrijwilligers zijn vanaf 6 uur ’s ochtends al bezig om alles op te bouwen. Donderdag de traditionele spelletjesmiddag en ’s avonds de bbq. Vrijdags gaan de vrijwilligers in de speeltuin aan de slag met het opruimen van de hutten terwijl de kleine kinderen met bussen naar het Lineushof gingen en de grotere kinderen gingen zwemmen!

Vrijdagavond 20.00 uur gingen de hutten in de brand en onder het genot van een drankje bleef het nog lang gezellig in de speeltuin! Moe gingen de kinderen mee naar huis waar ze lekker bij kunnen slapen en kunnen nagenieten van een fantastische week!

Namens het bestuur, de kinderen en alle ouders willen wij heel graag de vrijwilligers bedanken die deze week mogelijk hebben gemaakt!!!!!! Tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.