Huttenbouw bij speeltuinvereniging Zwanenburg

Op dinsdag 28 augustus is de vierdaagse huttenbouw weer van start gegaan. Maar liefst 183 jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van respectievelijk 5 t/m 7 jaar en 8 t/m 13 jaar hebben hieraan deelgenomen. Het thema van dit jaar was “Middeleeuwen” en zo gingen alle vrijwilligers verkleed als ridder, jonkvrouw of een ander kostuum uit die tijd.

foto’s Peter Vreeswijk

De dinsdag stond geheel in het teken van de huttenbouw zelf. Geholpen door vaders, moeders, opa’s en oma’s werd hard gewerkt om met hamers, spijkers en pallets hutten te bouwen die tenslotte waterdicht werden gemaakt met zeildoek.

Voor de woensdag was een ware survival georganiseerd. ’s Morgens voor de jongste groep en ’s middags voor de oudere groep. Op allerlei manieren moesten de kinderen proberen zich droog te houden zoals een boot met hindernissen beklimmen, over autobanden van de ene kant van het water naar de andere kant. Dat kon ook via een katrol, plastic loopmatten of een soort evenwichtsbalk. Ook waren diverse klim- en springkussens aanwezig waarbij de kinderen hun behendigheid konden tonen. Dit alles onder toezicht van de brandweer en talloze vrijwilligers. Woensdagavond was ook de eerste van twee avonden dat de oudste groep in de hutten mochten slapen. Op donderdag werd voor beide groepen een groot spel georganiseerd. Maar de belangrijkste activiteit van die dag was toch wel de show “Zwanenburg got talent”. 10 Kandidaten hadden zich voor de wedstrijd ingeschreven en werden luidkeels toegejuicht door ouders en belangstellenden.

En dan tenslotte de vrijdag, de dag waarop alles weer moest worden opgeruimd en het hout huizenhoog werd opgestapeld om ’s avonds rond 21.00 uur te worden aangestoken. Het einde van een welgeslaagde vierdaagse voor de jeugd van Zwanenburg en Halfweg met dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers!!!