Hugo Hoes nieuwe stadsdeeldichter Nieuw-West

Per 1 april gaat in Nieuw-West een nieuwe stadsdeeldichter aan de slag. Het gaat om Hugo Hoes, die door de bestuurscommissie is benoemd voor de periode van een jaar. Hoes woont in Nieuw-West, is redacteur van de VPRO Gids en werd in een klap beroemd in Nederland met zijn hilarische jeugdverhaal over camping de Kappenbulten in de Achterhoek. Vorig jaar verscheen zijn tragi-komische verhalenbundel  ‘Fijne Familie’.

Hoes is benoemd op voordracht van een benoemingscommissie. Volgens de commissie is Hoes het best in staat om gedichten te schrijven over het stadsdeel die geschikt zijn voor een breed publiek. De stadsdeeldichter schrijft gedurende een jaar gedichten bij een aantal stadsdeelgelegenheden of als reactie op actuele gebeurtenissen.  Hij doet dat onafhankelijk en op eigen titel.

Hoes is de opvolger van de eerste stadsdeeldichter Gökhan Aksoy, die de functie het afgelopen jaar vervulde. Aksoy heeft als stadsdeeldichter 17 gedichten geschreven. Een aantal van die gedichten zal de komende maanden worden gepubliceerd in de gemeentekrant. Volgens de bestuurscommissie heeft Aksoy met zijn inspirerende gedichten over Nieuw-West het stadsdeel op een positieve manier onder de aandacht gebracht.