Houten vloer en vloerverwarming

Heeft u of hebben vorige bewoners in het huis helemaal vloerverwarming laten leggen? Heerlijk warm aan de voeten in de winter en een constante temperatuur in huis. Gebruikt u vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming? Dat maakt namelijk best uit voor het leggen van een houten vloer op vloerverwarming. Hoe dat zit, leest u verder in dit blog.

Houten vloer werkt
Een houten vloer is gemaakt van hout. Hout staat erom bekend dat het werkt. In koudere periodes krimpt hout en in warmere periodes zet het uit. Vandaar dat houten vloeren ook iets kunnen kraken, helemaal oude houten vloeren. Doordat het werkt, kan een houten vloer bij te veel temperatuurschommelingen wat krom gaan staan of er kunnen kieren ontstaan in de vloer.

Houten vloer kan wel met vloerverwarming
Veel mensen kiezen voor een vloerverwarming als bijverwarming. Dat is dan ook de beste optie, omdat dan de temperatuur in de kamer het meest constant blijft. En als de temperatuur in de kamer constant is, heeft dat minder negatieve effecten op een houten vloer. Je moet wel de juiste houten vloeren kopen, dus laat je zeker informeren hierover.

Lookalike Houten vloeren
Houten vloeren zijn er niet alleen daadwerkelijk van hout. Je kunt ook lookalike houten vloeren kopen. Dat is bijvoorbeeld laminaat met houtstructuur of een vinylvloer kan ook goed lijken op een houten vloer. Ook PVC en een tegelvloer kan een houten vloer lijken. PVC en tegels kunnen sowieso tegen vloerverwarming en wedden dat het niemand opvalt dat het geen echte houten vloer is?

Advies over houten vloeren
Wil je advies over houten vloeren of lookalike houten vloeren? Ga dan naar een speciaalzaak in vloeren. Hier kun je veel verschillende soorten vloeren en houten vloeren met elkaar vergelijken. Je ziet ook gelijk dat PVC, tegels of laminaat ook op een echte houten vloer lijkt. Als het een echte speciaalzaak is, werken er ook mensen die je kunnen helpen met het vinden van de juiste vloer. Als jij uitleg dat je het warme en authentieke van een houten vloer in huis wilt, maar wel vloerverwarming hebt, dan moet de verkoper je goed kunnen helpen. Misschien is Bebo Parket wel wat voor je. Deze vloerenspeciaalzaak heeft een vestiging in Vriezenveen, waar ze beweren de goedkoopste houten vloeren in de aanbieding te hebben. Een ding is zeker: hun showroom is wel erg groot, dus je kunt er ook heen gaan ter inspiratie.