Honderd jaar voor Juliette

Een taart met honderd (en wat voor taart), wethouderlijk bezoek, een zaal vol familie en vrienden en heel veel hapjes en drankjes. Feest was het op 13 april 2018 toen werd gevierd dat Juliette Jacoba Magdalena Raghoebar exact een eeuw eerder geboren werd. Op 13 april 1918 was dat dus, in Paramaribo, als oudste kind van Adolf Raghoebar en Jeane Cameron. Juliette heeft zeven broertjes (vier zijn nog in leven) en een zusje, Erna.

Enkele jaren van haar jonge leven bracht ze door op Curacao vanwege vaders werk. Gezondheidsproblemen van vader Raghoebar deden Juliette en haar drie broers terugkeren naar Suriname, waar zij enkele jaren later werd herenigd met haar zusje en twee andere broertjes. Haar jongste broers bleven op Curacao.

 

Juliette en haar zusje Erna zijn altijd bij elkaar in de buurt gebleven. In de jaren zeventig volgde zij haar zusje naar Nederland. Eerst woonde ze in Amsterdam in bij Erna’s kinderen, later vond ze haar eigen plek in de Bijlmer. Ze trouwde nooit en paste zowel in Suriname als in Nederland met veel plezier op de kinderen van haar zusje, de kinderen van hen en kinderen van vrienden.

 

Zo rond haar vijfentachtigste had Juliette wat meer zorg nodig en kwam ze terecht in Wooncentrum Eben Haëzer. Door de renovatie verblijft Juliette tijdelijk in de Riekerhof, vandaar dat het feest in Slotervaart werd gevierd en de wethouder Eeuwelingen, Erik Bobeldijk, op bezoek mocht komen met bloemen en een oorkonde!