Hondenriemen andere accessoires voor hondenbezitters in Amsterdam

Een hondenriem mag eigenlijk niet ontbreken in het assortiment van mensen die een hond in huis hebben wonen. Op onze website hebben we een zeer groot aanbod van hondenriemen beschikbaar. In dit artikel gaan we iets dieper in op de hondenriem, zodat u na het lezen van dit stuk een weloverwogen keuze kunt maken als u een hondenriem wilt kopen. Zoals u waarschijnlijk weet zijn er op de wereld een heleboel hondenrassen. Deze zijn divers van elkaar. De ene is vrij dikkig, de ander is magertjes, een hondje kan lange poten hebben of juiste met korte beentjes door het leven stappen. Dat gegeven is belangrijk bij het kiezen van de geschikte hondenriem. Een hondenriem kan nog heel mooi zijn, je hebt er niks aan als de hond de aangeschafte riem niet om kan hebben.

Eisen hondenriem

Als u op zoek bent naar een hondenriem dan doet u er verstandig aan om eerst goed te noteren waar de hondenriem aan moet voldoen. In de regel gaat u een nieuwe hond aanschaffen en daarom bent op zoek naar de juiste hondenriem of de oude riem is versleten en aan een drastische vervanging toe. En waar bent u dan bijvoorbeeld naar op zoek? Zoekt u een goede, robuuste hondenriem of hondenlijn? Er zijn diverse assortimenten waar u betaalbare en goede hondenlijnen en hondenriemen in alle soorten en maten kunt vinden.

 

Hondenriem puppy

Of het nu om een lange hondenlijn, een hondenriem puppy of een ander soort hondenriem gaat; ze zijn er echt in alle soorten en maten. Er zijn ontelbare verschillende hondenriemen verkrijgbaar. Deze zijn van diverse kwaliteitsmerken, materialen en lengtes. En dit zijn nog maar enkele tipjes van de sluier. Naast verscheidene hondenaccessoires biedt 123tinki ook een hondenverzekering aan voor alle hondenliefhebbers.

 

Diverse hondenriemen

We zetten nu kort uiteen welke hondenriemen er zo’n beetje verkrijgbaar zijn. We beginnen bij de nylon hondenriem die door vele wordt gezien als de ideale hondenriem. Deze zijn makkelijk schoon te houden omdat ze eenvoudig gewassen kunnen worden. Het zijn tevens lichtgewichtige hondenriemen die ideaal zijn voor kleine pups. Nylon riemen zijn in de dierenwinkel maar ook online te verkrijgen in zeer veel origineel ogende kleuren motiefjes.

 

Rollijnen en traditie

De wat ouder zijnde hond eigenaren kiezen traditioneel vaak voor de lederen hondenriem. Ze zien er stijlvol uit en zijn daarbij ook nog eens heel degelijk en sterk. Flexi rollijnen zijn vooral populair onder de nieuwe generatie hondenliefhebbers. Deze flexi rollijnen zijn in onze beleving fantastisch voor honden die bijvoorbeeld moeite hebben om los rond te lopen. De rollijn zorgt ervoor dat deze ‘doerakken’ genoeg extra loopruimte hebben zodat ze er flink los op kunnen bewegen. Ten slotte stellen we nog de trainings- of politielijn aan u voor.

 

Nylon en leer

Die zijn vaak in verschillende lengtes te verstellen omdat er verschillende ringetjes aan de riem bevestigd zitten. Zij zijn verkrijgbaar in leer, nylon en andere materialen. Goed, naast bovenstaande functionaliteiten willen we absoluut niet vergeten te vertellen dat het gewicht van uw hond een rol speelt bij de hondenriem die u gaat aanschaffen. De riemen hebben vaak een maximum gewicht wat ze aankunnen.

 

Als wij een keuze moeten maken dan zouden we kiezen voor de flexi rollijn. Welke keuze gaat u maken?