Hondenrassen en welke hond past bij jou in de omgeving van Amsterdam-West

Er zijn wel meer dan 300 hondenrassen op deze wereld. Van de bekende golden retrievers en labradors tot de meer onbekende soorten die enkel in het wild in de jungle leven. Elke hond is uniek en heeft zijn specifieke kenmerken.

Welke hond past bij jou?

Het kiezen van een rashond is een goede optie als je weet naar wat voor karaktereigenschappen je op zoek bent in een hond. De ene hond is goed met kinderen, de andere is juist een uitstekende waakhond. En dan zijn er ook nog honden die gewoon stoer zijn, of juist knuffelig. Ga dus op onderzoek uit, schrijf op waar je naar opzoek bent en laat je adviseren op het internet of in de winkel.

Verzorging van de hond

Een hond is net als een kind: hij vraagt veel verzorging. En net als een kind krijg je er veel voor terug: troost, liefde en trouw. Goede verzorging begint met voldoende goede voeding. Voor je kind zou je ook alleen het beste kopen. Doe dit dan ook voor je hond. Onder verzorging valt ook een goede training. Doe dit zelf of vraag de hulp van een expert in. Er zijn genoeg cursussen te vinden waar jij je prettig bij voelt en waar je ook weer andere hondenbezitters tegen kunt komen, die je dan weer kunnen helpen met eventuele vragen of tips.

Vergoedingen en schade van je huisdier(en)

Tegenwoordig wordt schade die door een huisdier is aangericht vaak niet meer vergoed in het basis verzeker pakket. Het is dus aan te raden om te checken of een aanvullende honden verzekering voor jou handig kan zijn. Deze verzekeringen zijn meestal vrij goedkoop en kunnen toch van pas komen als er onverhoopt iets misgaat. Vooral bij jonge puppy’s loopt de schade vaak snel op. Gescheurde banken, of plas op je bed. Allemaal vervelend en je pup kan er weinig aan doen.