Hoe voelt het om 24 uur in een hondenhok te zitten?

Dierenasiel Amsterdam houdt bijzondere actie!

Van 2 tot en met 5 oktober organiseert Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) voor de derde keer Help! Ik heb een hondenleven. Een bijzondere happening waarbij dierminnende Nederlanders 24 uur lang voor een goed doel worden opgesloten in een hondenkennel.

Opgesloten voor een goed doel

dierenasielDe hondenkennels van DOA Amsterdam zullen vier dagen lang bevolkt worden door in totaal 50 deelnemers. Zij ondervinden daar aan den lijve hoe saai het leven in een asiel kan zijn. Vrienden en kennissen kunnen het verblijf van de deelnemers veraangenamen door online donaties te doen voor bijvoorbeeld een kussen, oordopjes, een puzzelboekje of een wandeling. Aanvullingen die vergelijkbaar zijn met de extra’s waar ook asielhonden op mogen rekenen. Alleen zijn dat in hun geval dan voerspelletjes, gedragstraining of een extra uitlaatbeurt. Doel van de actie is om juist voor die extra’s geld in te zamelen.

Stressvrij verblijf

Jaarlijks biedt DOA onderdak aan zo’n 500 honden. Sommigen van hen komen gestrest, verwaarloosd of onopgevoed binnen. DOA probeert hun verblijf in het asiel zo aangenaam mogelijk te maken. En dat betekent meer dan alleen eten en een dak boven hun hoofd. Zo nodig worden hun manieren bijgeschaafd met gedragstherapie. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de speelvelden erg belangrijk: daar kunnen de honden rennen en ravotten. Wanneer ze in hun hok zitten, krijgen ze voerspelletjes. Werken voor hun eten houdt ze namelijk lekker bezig. Honden die fysiek en mentaal uitgedaagd worden, die rennend en spelend hun energie kwijt kunnen, hebben aantoonbaar minder stress. Hierdoor worden het leukere honden die sneller een nieuw baasje vinden. Reden genoeg om daarin te investeren. Maar al deze maatregelen kosten wel geld.

Opening door Mirik Milan en Piet Hellemans

Help! Ik heb een hondenleven 2014 zal op 3 oktober officieel geopend worden door de nachtburgemeester van Amsterdam, Mirik Milan en veterinair consultant en SBS 6 presentator Piet Hellemans. Daarna krijgt Hellemans, net als de overige deelnemers, een kale hondenkennel toegewezen met daarin niet meer dan een matras, een deken, een schaal water, brood en fruit. Na afloop van een etmaal worden de deelnemers warm onthaald door de medewerkers van DOA en hun eigen familie en vrienden. Er staat een borrel klaar en ze krijgen een officiële oorkonde die ze levenslang tot vriend van het asiel maakt. Vrienden en publiek kunnen alle deelnemers ‘live’ volgen op www.helpikhebeenhondenleven.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.