Hoe fit is Amsterdam-West

Vanaf 5 februari start het landelijke onderzoek Hoe fit is Nederland via ruim 50 lokale onderzoeken. Voor Amsterdam-West vindt het onderzoek plaats bij Palestra Amsterdam.

Bijna iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Maar wat velen niet weten is dat twee maal per week een uurtje bewegen al zorgt voor een enorme verbetering van de gezondheid. Hoe groot die verbetering exact is, wordt vanaf 5 februari 2014 in een landelijk fitheidsonderzoek onderzocht.

Daarom worden 100 testpersonen gezocht die gedurende 5 weken aan de hand van een trainingprogramma gaan bewegen. Vooraf wordt een begintest gedaan waarbij de PFI (persoonlijke fitheids index) en de PFL (persoonlijke fitheids leeftijd) berekend worden. Na 5 weken wordt bij de hertest bekeken wat het effect van 10 trainingen is op beide cijfers.

De voorwaarden om deel te nemen zijn:

  • Deelnemers moeten ongetraind zijn
  • Deelnemers moeten gedurende 5 weken 2 maal p/w een speciaal trainingsprogramma
    volgen
  • Deelnemers moeten tussen 25 en 75 jaar oud zijn.

De wetenschappelijke evaluatie van de testgegevens gebeurt door de Hogeschool voor gezondheid en sport in Berlijn.

“Wijzelf weten inmiddels wel dat fitnesstraining enorm effectief is. Het leuke is nu dat we via dit onderzoek kunnen aantonen dat het daadwerkelijk zo is. We zijn er dan ook trots op dat ons fitnesscentrum als een van de testcentra is verkozen, zegt eigenaar Hein-Jan Bonnema, “Het onderzoek is leuk, afgestemd op ongetrainde deelnemers en wordt uitstekend begeleid door onze medewerkers. Ik weet zeker dat het erg gezellig gaat worden en dat de deelnemers ervaren hoe leuk en goed sporten eigenlijk is.

Voor deelname aan het onderzoek van 5 weken wordt 49 euro eigen bijdrage gevraagd. Dat is inclusief alle testen en 5 weken lang sporten.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op www.hoefitisnederland.nl of te verkrijgen bij Palestra Amsterdam via: info@palestra-amsterdam.nl of 020-6150314. Via dit email adres of telefoonnummer kunt u zich ook aanmelden voor het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.