HO, HO, HO: Prijsvraag!

Kerst in de jaren 50 in de Van Eesteren Museumwoning

Beleef dit jaar kerst in de sfeer van de jaren 50. In december is de Van Eesteren Museumwoning helemaal in kerstsfeer. Versierd met originele kerstballen, lichtjes, slingers en meer uit die periode, en aangekleed zoals een ‘gemiddeld’ gezin in de jaren 50 en 60 kerst vierde.

Een bezoek aan de woning zal herinneringen ophalen of juist de nieuwsgierigheid prikkelen. Wat werd er gegeten met kerst? Was er een kerstboom in huis? Had de kostwinner vrij? Hoe zag de dag eruit? Waren er gasten? En welke kleding droeg je? Samen met de gids worden in de woning verhalen gedeeld en verteld over die donkere dagen van het jaar. En na afloop van het bezoek wordt je in het Van Eesteren Paviljoen getrakteerd op een glaasje Glühwein om nog meer in de stemming te komen. Een leuke en interactieve beleving die het hart verwarmt op koude dagen. Het is kerst! Kom langs, bestel je ticket via www.vaneesterenmuseum.nl en maak het mee.

Foto: Stephan Schillemans

Win vrijkaartjes

Om helemaal in de kerststemming te komen geven we een aantal vrijkaartjes weg. Je maakt kans op deze vrijkaartjes als je op onderstaande vraag het juiste antwoord weet en per e-mail naar ons opstuurt, veel succes!

Vraag:

Wat is de uiterste dag dat een kerstboom mag blijven staan? 

Weet je het antwoord? Stuur deze dan t/m zondag 16 december in een e-mail naar info@vaneesterenmuseum.nl met daarin duidelijk in het onderwerp ‘Antwoord Westerpost kerstprijsvraag’, het antwoord op de vraag, je naam en de datum waarop je de woning wilt bezoeken: do. 20, vrij. 21, zat. 22 of zon. 23 dec.

Uit de juiste inzendingen worden 3 x 2 vrijkaartjes getrokken en op dinsdag 18 december krijgen de winnaars per e-mail bericht van het Van Eesteren Museum.

 

Kerst in de jaren 50 in de Van Eesteren Museumwoning

Open: donderdag 13 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019

Starttijd: 14.30 (verzamelen bij Van Eesteren Paviljoen)

Duur: 1,5 uur (14.30 – 16.00 uur)

Start- en eindpunt: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam

Prijs: € 12,50 / € 10,00 (CJP/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)

Tickets: Aan de balie van het museum en online via de website www.vaneesterenmuseum.nl

 

Foto-onderschrift: Foto: Stephan Schillemans