HLW: tweetalig onderwijs “is an advantage for life”

Op het HLW kunnen Vwo- en Havo-leerlingen tweetalig onderwijs volgen. Het HLW is daarmee de enige school in Amsterdam (Nieuw-)West die dit aanbiedt. Tweetalig onderwijs wordt ook wel ‘bilingual education’  genoemd. Tweetalig onderwijs (TTO) is meer dan gewoon Vwo of Havo. Het belangrijkste verschil is dat er niet alleen Engels gesproken wordt bij het vak Engels, maar dat de leerling een groot deel van de andere vakken óók in de Engelse taal krijgen, zoals visual arts, biology, chemistry, geography, history, mathematics, science en technology. Daarnaast is er aandacht voor Europa en de rest van de wereld. Daar is ook een apart vak voor; European International Orientation. Verder zijn er veel internationaal gerichte culturele activiteiten.

TTO geeft de leerling een enorme voorsprong bij de vervolgstudie. Op het MBO, HBO en de universiteit worden de lessen voor een groot deel in het Engels aangeboden. In een stad als Amsterdam is een goede beheersing van het Engels onmisbaar.

Het doel van TTO is dat je vrijwel net zo goed Engels gaat spreken als mensen die Engels als moedertaal hebben en dat de leerling sterk internationaal georiënteerd is.

Het TTO wordt officieel door het ministerie van onderwijs en wetenschappen erkend. De leerlingen ontvangen na een officieel TTO-certificaat aan het einde van hun opleiding.

Op de Open Avonden van 6 en 7 februari is alle informatie over het TTO te vinden. Op woensdag 14 februari is er een speciale TTO-voorlichtingsavond op het HLW voor ouders en leerlingen van Groep 8 (aanvang 19.00 uur).