“Het wordt weer een feestje” 🗓 🗺

Meest recent
Badhoevedorp Map

Zondag 7 oktober Badhoevedorp Proeft 4.0

Badhoevedorp. Al genoteerd, de datum van zondag 7 oktober? Zo niet, dan gauw even doen. Want het evenement dat voor die dag op de kalender staat mag niemand missen.

Het is namelijk weer de dag van Badhoevedorp Proeft, waar iedereen welkom is om kennis te maken met wat restaurants in het dorp of net daarbuiten te bieden hebben. En wie komt proeven, steunt daarbij een goed doel.

Badhoevedorp Proeft beleeft dit jaar zijn vierde editie, vandaar dat het kan worden aangeduid als Badhoevedorp Proeft 4.0. Net als eerdere jaren is de locatie het parkeerterrein langs de Sloterweg voor de winkel van Blokker, dat voor deze gelegenheid wordt overkapt. “Ook als het die dag ‘geen weer’ is, moeten we onze gasten toch een beetje leuk kunnen ontvangen, toch?”

Het startschot klinkt tegen 15.00 uur en er kan geproefd en genoten worden tot circa 20.00 uur. Deelnemende restaurants die het nodige komen serveren zijn die van het Ramada Hotel, Corendon Hotel, Later aan ’t Water, De Patatzaak, Tuincentrum Osdorp, Het Fornuis, Brasserie Waterwolf, Bierbrouwerij de 7 Deugden en Van der Sluit Catering. Uiteraard gaat het bij deze proeverij niet alleen om hapjes, maar zeker ook om drankjes. Er wordt een aparte (wijn)bar ingericht.

Alles wordt tijdens Badhoevedorp Proeft 4.0 afgerekend met speciale muntje, te kopen bij de kassa’s. Neem gerust de hele familie mee en wees niet bang, dat kinderen die middag hun energie niet kwijt kunnen: er staan voor hen springkussens klaar. En wie komt proeven, doet vast mee aan de loterij, die er ook dit jaar weer bij hoort. Een lootje kost 2 euro per stuk, en je krijgt er 6 voor 10 euro. Alle deelnemers hebben aantrekkelijke prijzen beschikbaar gesteld, dus meer dan de moeite waard om flink wat lootjes aan te schaffen .

En dan natuurlijk nog het allerbelangrijkste: voor welk goed doel gaat Badhoevedorp op 7 oktober proeven? Dat is ook dit jaar weer Esperanza, het inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten, dat inmiddels niet meer uit Badhoevedorp is weg te denken, maar zich geheel zelfstandig moet zien te bedruipen. Esperanza kan niet rekenen op vaste inkomsten of subsidies. “En daarom”, aldus initiatiefneemster Riet Verbeek, “is het zo fijn dat het inloophuis opnieuw als goed doel van zo iets feestelijks wordt aangemerkt.  is Esperanza is het Spaanse woord voor hoop. En hoop doet leven, nietwaar?”