Het plezier van een platenspeler

Een platenspeler is voor iedereen een plezier om in huis te hebben. Is het niet om prachtige muziek op te draaien, om terug te gaan in de tijd of om het als heuse eye-catcher in het interieur terug te laten komen, een platenspeler is voor iedere generatie een groot plezier. Daar gaan we dieper op in dit blog.

Hoe komt het dat een platenspeler anders klinkt?

Om te snappen waarom een platenspeler anders klinkt dan Spotify via oordopjes of zoals ´vroeger´ een cd-speler, moet je een beetje weten waar een platenspeler uit opgebouwd is. Om te beginnen met de naald, die de lp leest. Een lp bevat groeven en de naald volgt die groeven. De trillingen die daarbij ontstaan die worden omgezet in muziek. Het element zet de trillingen die de naald doorgeeft om in een signaal dat wordt doorgestuurd naar de versterker. De arm houdt de naald op de juiste positie voor een juiste toon. Het draaiplateau laat de plaat draaien, zodat de naald de muziek kan lezen. Het plaatsen van de naald brengt een dof geluid met zich mee, het kan zelfs iets kraken over de plaat mee. En dat maakt muziek luisteren via een platenspeler heel authentiek!

Muziekliefhebber of vinyllover

Ben je muziekliefhebber of dan eerder een vinyllover als je voorkeur naar een platenspeler uitgaat? Het is waarschijnlijk een combinatie. Want hoe gaaf is het om van je favoriete artiest een lp te hebben en bijpassende hoes? Dat is meer een kunstwerk dan ‘gewoon’ een cd of een download in je spotifylijst. En om te kunnen genieten van het zachte geluid dat een vinyl laat brengt en de muziek van je favoriete artiest, heb je weer een platenspeler nodig. Dus indirect ben je ook gek op platenspelers, want je kunt in dit geval niet zonder!

Een pronkstuk in het interieur

Een platenspeler is een pronkstuk in ieders interieurs. De meeste lijken de stijl over te nemen van de jaren 50, 60 of 70. Het retro stijltje is bij hipsters bijvoorbeeld nog heel populair, net als mensen die een vintage interieur hebben. Een platenspeler in jouw stijl vinden, dat is niet lastig. Ze worden dus in retrostijl gemaakt, maar ook vind je ze in een modern jasje.

Laat je inspireren

Laat je eens inspireren als je een platenspeler zoekt die ook nog eens mooi in je interieur staat. Je kunt internet afstruinen naar de mooiste platenspelers voor je interieur, maar je kunt ook op zoek naar de beste platenspelers om je muziek het beste uit te laten komen. Alle platenspelers van tegenwoordig zijn uitgebreid met verschillende specificaties die je muziek nog beter uit laten komen. Bekijk dus ook zeker platenspelers bij de speciaalzaken op internet, zoals bijvoorbeeld Maxiaxi!