Het lekkerste ijs haal je bij IJsje

Nieuw in Nieuw-West

Na een verbouwing die iets meer tijd in beslag nam dan gepland, is IJsje vorige week open gegaan. De winkel ziet er fris en strak uit, waardoor de enorme toonbank gevuld met verschillende soorten schepijs goed opvalt. Er zijn zo’n 30 smaken verkrijgbaar, waarvan circa 4 soorten vegan zijn.

Al het ijs bij IJsje wordt in eigen productie gemaakt uitsluitend van natuurlijke ingrediënten die het liefst afkomstig zijn van de markt tegenover de winkel. Eigenaar Ismail is begonnen met een ijssalon in de binnenstad, waar hij het eerste vegan ijs had van Amsterdam. Dit ijs ontwikkelde hij samen met het bekende Amerikaanse bedrijf van Leeuwen. Daarnaast heeft hij een bedrijf dat brownies produceert.

Na de verkoop van zijn ijssalon in de Amsterdam, wilde hij eigenlijk een ijssalon in Spanje beginnen, maar toch besloot hij eerst op zoek te gaan naar een leuke plek in Amsterdam waar hij een ijssalon kon beginnen. Die plek bleek Plein ’40-’45 te zijn. “Een heerlijke chaos” zoals Ismail het omschrijft. “Hier gebeurd van alles en is het altijd gezellig”. Nu dat hij een week open is bleek het een goede keuze te zijn geweest. De klanten zijn super enthousiast en vinden het ijs verrukkelijk. Een veel gehoorde opmerking van klanten: “nu hoeven we niet meer ver weg voor een heerlijk ijsje”.

Op onze vraag wat er nou zo goed aan het ijs is en waarom de mensen het juist hier moeten komen halen antwoord Ismail: “kom gewoon langs en proef hetzelf”.

IJsje is gevestigd op Plein ’40-’45 nummer 4 en elke dag geopend tussen 12 en 22 uur (of later als het mooi weer is).