Het Groene Loper Festival: duurzaam, inspirerend en verrassend! 🗓 🗺

Meest recent
Groene loper festival Map

Zondag 25 juni is het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende Groene Loper Festival. Bezoekers kunnen op het Raadhuisplein van 12.00 -17.00 uur gratis genieten van muziek, (straat)theater, workshops en een groene markt. Duurzaam, Inspirerend en verrassend!

Ervaar het plezier en gemak van een bewuste levensstijl
Het Groene Loper Festival is de ideale manier om op een eenvoudige en plezierige manier kennis te maken met een bewuste en duurzame levensstijl. Elk jaar heerst er weer een ontspannen en gezellige festivalsfeer en is er veel te beleven op het Raadhuisplein, maar ook in andere delen van het centrum: straattheater, leuke groen workshops, swingende muziek en een groene markt.

 

Groene markt

Op de groene markt kunnen bezoekers kennis maken met eerlijke, lokale, pure en duurzame producten en diensten zoals tassen en woonaccessoires van gerecyclede jeans, ecologische reinigingsproducten, een duurzame lokale energieleverancier, aanbieders van isolatieproducten, en geitenkaasspecialiteiten van een biologische geitenboerderij.

 

Zelf aan de slag bij meer dan 15 workshops

Tijdens het Groene Loper Festival zijn er maar liefst meer dan 15 workshops waar jong en oud lekker zelf aan de slag kan! Zo helpt ‘I can change the world with my two hands’ je bij het maken van gave ‘bloembommen’ met klei, compost en bloemenzaden. Tetra Town is aanwezig met een ‘hangplek’ voor alle leeftijden waar je je eigen vogelhuisje kunt maken van lege melkpakken en Stichting MEERgroen staat in het onlangs geopende Pop-up parkje op het Raadhuisplein om je te helpen bij het bouwen van je eigen insectenhotel.

 

Kinderactiviteiten

Ook voor de kleintjes valt er genoeg te beleven. Zo kunnen zij zich laten versieren met echte ecologische schmink door de dames van De Ecologische Schminkfabriek, zijn ze ongetwijfeld onder de indruk van het (zwerfafval)theater en de verschillende acts op stelten, en kunnen ze de handen uit de mouwen steken bij de vele workshops.

Open Kledingruil van Little Green Dress
Bezoekers kunnen hun garderobe vernieuwen bij de open kledingruil die wordt georganiseerd door de bibliotheek: je neemt maximaal 10 kledingstukken mee, deze lever je in en voor elk ingeleverd item mag je een nieuw kledingstuk uitzoeken. Zo bespaar je geld, vernieuw je je garderobe, ben je duurzaam bezig én maak je ook nog eens een ander blij met jouw kleding. Kledingstukken die na deze middag overblijven worden gedoneerd aan het goede doel. Ook mooie tassen, kettingen, schoenen of andere accessoires mogen worden geruild, maar ondergoed, panty’s en sokken mogen in je kast blijven. Oh, en neem wel alleen schoon gewassen spullen mee die nog in goede staat zijn.

Het Groene Loper Festival is een initiatief van Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC), NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Van Fair & Dichtbij.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de website www.groeneloperfestival.nl, de Facebookpagina facebook.com/groeneloperfestival, en tweet mee: #GroeneLoperFestival.