Het Fysio Nieuw Sloten Open Toernooi is er weer!

Maandag 18 tot en met zondag 24 juli

Nieuw Sloten – Ook deze zomer kunnen de tennisfans van Tennisvereniging Osdorp een week lang aan het alom bekende toernooi deelnemen. Al voor de achtste keer sponsort Fysio Nieuw Sloten dit sportieve evenement. Manueel en fysiotherapeut Sjaak Holla vertelt over de ‘beweeg’redenen van het sponsoren en natuurlijk over het feestelijke toernooi zelf.

Door Shirley Brandeis

De polonaise tijdens Ladies Day, de feestelijke barbecue van de Osdorpse culinaire familie Ho Chong, de vele single, dubbele en gemengde partijen… Het zijn enkele ingrediënten van het Fysio Nieuw Sloten Open Toernooi. Een hele mond vol, want hoofdsponsor van dit open toernooi is de praktijk aan de Berlaarstraat. Holla: “Ik tennis al vanaf het begin bij Tennisvereniging Osdorp, woon in Oud-Osdorp en heb in Osdorp mijn opleiding tot fysiotherapeut gevolgd. Ik vond het indertijd niet meer dan logisch dat mijn fysiopraktijk, waar bewegen centraal staat, hoofdsponsor zou worden!”

Onder leiding van Jonas van der Kaaij-Olsson is de wedstrijdcommissie er helemaal klaar voor. V.l.n.r.: Liesbeth, Vivienne, Jonas, Luc, Pieter en Tecla

Onder leiding van Jonas van der Kaaij-Olsson is de wedstrijdcommissie er helemaal klaar voor. V.l.n.r.: Liesbeth, Vivienne, Jonas, Luc, Pieter en Tecla

Een 9.3
Fysiotherapie Nieuw Sloten is een zogenoemde Pluspraktijk; gecertificeerd bij de beste fysiotherapiepraktijken van Nederland en met maar liefst een 9.3 op de site www.zorgkaartnederland.nl. De praktijk wil bewegen ook buiten de muren van de vestiging promoten, vandaar het hoofdsponsorschap van het tennistoernooi. En ook: een spreekuur bij Gezondheidscentrum Vlaanderen, samenwerking met de orthopedieafdeling in het Slotervaartziekenhuis, gratis begeleide fitness- en bewegingslessen (naast de individuele behandeling), Fysiofit (met een op maat gemaakt programma) en natuurlijk geregeld zelf met de rackets op het gravel staan. Holla: “Met Albert Tierie, masseur in onze praktijk, sla ik geregeld een balletje.” Leuk detail, Holla’s elfjarige zoon maakte zijn vader onlangs voor het eerst in. “Tja, jong beginnen, zeg ik altijd!”

Kampioen
En dat zit wel goed bij Tennisvereniging Osdorp dat een 120 jongeren tellende jeugdafdeling onder leiding van een onlangs vernieuwd jeugdbestuur kent. Holla, op trotse toon: “Drie jeugdteams zijn dit jaar kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. De tienjarige Stefan Mos werd in de categorie tot en met 10 jaar zelfs regiokampioen van district Noord West Nederland!” En weer een leuk detail: de jongeren bij wie de Amsterdamse jeugdleden twee jaar geleden onderdak vonden tijdens hun sportieve reis naar Duitsland, komen binnenkort naar Amsterdam! Dit en alle andere tenniszaken – denk ook aan onderhoud van velden en clubgebouw – is mogelijk dankzij een hecht team van vrijwilligers. Holla: “Alleen dan kun je een sportclub zo goed draaiende houden.”

Sociale sport
Nog een maand tot aan het toernooi. De wedstrijdleiding heeft het momenteel druk met de voorbereidingen voor de zeven dagen in juli. Ook dit jaar zullen circa 250 deelnemers gezellig strijden op sportpark Ookmeer. Er zijn single, dubbel en gemengde partijen in vele categorieën, er is de populaire Ladies Day op dinsdag 19 juli (met lunch, muziek en vast ook weer een polonaise over de baan), een feestavond met muziek en eten en natuurlijk de finales met prijsuitreiking. Holla: “Tennis is een geweldige sport. Heel sociaal ook. Je hebt geen scheidsrechter nodig, je complimenteert je tegenstander met een mooi punt en na afloop drink je wat samen. Zoiets moois, waarbij bewegen centraal staat, sponsor ik graag!”

Informatie

Fysiotherapie Nieuw Sloten is gelegen aan de Berlaarstraat 10 in Nieuw Sloten. Tel.: 020 615 22 95. Zie www.praktijkfysiotherapie.nl en www.facebook.com/de.fysiotherapeut.
TVO is gelegen aan de Han Hollanderlaan op sportpark Ookmeer. Zie www.tvosdorp.nl. Niet-leden kunnen ook een baan huren op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 22.00 uur (weekend tot 18.00 uur).