Het Amsterdamse Jongeren Verkiezingsdebat in Nieuw-West 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West Gemeenteraadsverkiezingen 2018
Mundus College Map

De gemeenteraadsverkiezing staat al in de agenda: 21 maart 2018. Wat betekent dit voor jongeren in Amsterdam? Wat hebben ze te kiezen? Wat maakt hun stem uit? En wat gaat er allemaal veranderen?

In samenwerking met Young Nieuw West organiseert Pakhuis de Zwijger de programmareeks Jong Amsterdam, een reeks voor en door jongeren in de stad. De aankomende editie hierin is ‘Het Amsterdamse Jongeren Verkiezingsdebat’ op maandag 12 maart om 18.00 uur in het Mundus College in Nieuw-West.

Tijdens dit debat gaan we in dialoog met de politici van de grootste partijen in de stad, vragen we verschillende jongerenorganisaties en leerlingen van het Mundus College om eigen stellingen in te brengen en agenderen we gezamenlijk met alle jonge bezoekers waar de volgende gemeenteraad zeker mee aan de slag moet.

Thema’s die aan bod komen zijn jongerenwerk, politiek in de buurt, woningen, veiligheid, scooters en stages. Aanwezige politici zijn Reinier van Dantzig (D66), Mourad Taimounti (DENK), Claire Martens (VVD), So Roustayar (BIJ1), Caesar Bast (PvdA), Dorrit de Jong (Groenlinks), Daphne van Breugel (SP) Jelle de Graaf (Piratenpartij) en Don Ceder (ChristenUnie).

Toegang is gratis, meer info en RSVP op het programma via dezwijger.nl/programma/jongerendebat