Het Amsterdams Andalusisch Orkest presenteert soefi-album: Mystic Mirrors

Een samenwerking met de jonge talentvolle vocalist Salah Eddine Mesbah uit Tanger, Marokko.

Amsterdam, 15 mei 2020 – Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) bestaat uit een groep van Amsterdamse creatieven met een voorliefde voor Andalusische muziek. Het nieuwe album van het orkest, Mystic Mirrors, presenteert spirituele Andalusische muziek, vervlochten met poëzie die reflectie, innerlijke extase en transcendentie opwekt. Voor dit album werkte het AAO samen met de jonge talentvolle vocalist Salah Eddine Mesbah (1994) uit de Noord-Marokkaanse stad Tanger. Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie soefi vocalisten, die sterk geworteld zijn in de Andalusische muziek uit de Maghreb.

De spirituele muziek van Al-Andalus richt zich op mystieke extase, waarbij de liefde voor het goddelijke centraal staat. Medeoprichter Mohamed Aadroun licht de muziek op het nieuwe album toe: “De hypnotische percussie en de dynamiek van ademhaling, stem en fluit zorgen samen met de warmte van de ud en tokkelende qanun voor een bedwelmend effect. De klanken nemen je, samen met de teksten van o.a. Ibn Al-Arabi en Aboe Madyan Alghawth, mee naar een geurige tuin, een verloren liefde of innige vriendschap.”

Muzikaal erfgoed van Andalusië

Het AAO staat voor het muzikaal erfgoed van Andalusië. Tussen de negende en vijftiende eeuw maakte dit deel van Europa furore op gebied van muziek, literatuur en wetenschap. Destijds heette dit gebied Al-Andalus en leefden diverse bevolkingsgroepen en religies samen. Anno nu vertelt het Amsterdams Andalusisch Orkest het verhaal van Al-Andalus en de betekenis voor onze samenleving via muziek, theater, literatuur en educatie.

Mystic Mirrors is het derde album van het AAO, na Andalusian Echoes (2017) en ZIEL | ROUH (2018). Het album is beschikbaar via de bekende muziekstreamingdiensten en als fysieke cd verkrijgbaar via http://amsterdamsandalusischorkest.nl/

Over het Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest is in 2011 opgericht door een groep van Amsterdamse creatieven met een voorliefde voor Andalusische muziek. Het orkest heeft op prestigieuze podia gestaan in Nederland (Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, ITA), België (BOZAR, Arenberg) en Marokko en werkte samen met de top van de Arabische wereld. Naast concerten en educatieve programma’s presenteert het AAO muziektheater, publicaties en tentoonstellingen. Ook is het de organisator van het Nederlandse Ud Festival, dat iedere tweejaar wordt georganiseerd.

Praktische informatie

Verschijningsdatum: 15-05-2020

Muziekstreaming: Spotify, Anghami, Apple Music, Deezer, Tidal en meer

Verkoopprijs fysieke CD: €15

Fotobijschrift: Het Amsterdams Andalusisch Orkest presenteert soefi-album: Mystic Mirrors.