Herfst in Nieuw-West

Het heeft even geduurd maar het is nu volop herfst. De bladeren vallen van de bomen en bedekken de stoepen en straten met bonte kleuren. Een prachtig gezicht, maar het veroorzaakt ook overlast. Natte bladeren kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen voor voetgangers, fietsers en auto’s. Ook kunnen de bladeren in de goten verstoppingen veroorzaken met wateroverlast tot gevolg. Daarom zijn veel stadsdeelmedewerkers deze dagen druk in de weer met het wegblazen en opvegen van de bladeren. De veegwagens rijden af en aan om de grote hoeveelheden bladeren af te voeren en de straten zo snel mogelijk bladvrij te maken. Ook u kunt daarbij helpen.

 

Proef met bladkorven voor herfstbladeren

Stadsdeel Nieuw-West start een proef met bladkorven om de overlast van bladeren deze herfst te beperken. Een bladkorf is een kooi zonder bodem, waarin bladafval kan worden verzameld. In totaal zijn er 20 bladkorven verspreid over het stadsdeel geplaatst. De bladeren die u als bewoner bij elkaar geveegd heeft, kunt u deponeren in deze bladkorven. De reinigingsdienst zorgt er voor dat de bladkorven regelmatig geleegd worden. De locaties van de bladkorven kunt u vinden op de website van het stadsdeel: www.nieuwwest.amsterdam.nl/bladkorven

 

Ook een bladkorf in uw straat?

Houdt u regelmatig uw tuin en/of trottoir vrij van bladeren en wilt u ook graag een bladkorf in uw buurt? Er zijn een paar bladkorven achter de hand gehouden om aan deze verzoeken te voldoen. Voor de aanvraag van bladkorven kunt u bellen met het gemeentelijk servicenummer 14 020 (vijfcijferig telefoonnummer), of een e-mail sturen naar info@nieuwwest.amsterdam.nl, onder vermelding van ‘Bladkorven’.

 

Herfst in Nieuw-West

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.