Herdenkingsloop en Lopend vuur op 4 mei

Op 4 mei herdenken we gezamenlijk alle slachtoffers van verschillende oorlogen. Ook in Nieuw-West zijn er om 19.45 uur ceremonies op verschillende herdenkingsplekken.

Herdenkingsloop voor hardlopers

Traditiegetrouw vindt voorafgaand aan de ceremonies op Meer en Vaart, Sierplein en Plein ’40-’45 de Herdenkingsloop plaats. U loopt langs alle drie deze locaties (een tocht van ongeveer 8,5 km). Op elke locatie start een hardloopgroep, waarna de lopers op de overige locaties rozen zullen neerleggen. U komt weer terug op de locatie waar u bent begonnen en u kunt daar dan de ceremonie bijwonen. Een unieke manier om met elkaar het verleden te herdenken.

Hardlopers zijn meer dan welkom. De loop start vrijdag 4 mei om 18.30 uur en komt om 19.45 uur aan. Daarna vangen de herdenkingen in Nieuw-West aan. Deelname is gratis. Bovendien ontvangt iedere loper een uniek t-shirt van de herdenkingsloop.

Lopend vuur voor wandelaars

Naast de jaarlijkse herdenkingsloop is het ook mogelijk om te wandelen. We wandelen van Plein ‘40-‘45 naar de herdenkingsplaats Meer en Vaart. We starten na het vertrek van de hardlopers om ongeveer 18.30 uur en wandelen met een fakkel naar de herdenkingsplaats aan de Sloterplas in Osdorp, waar we om ongeveer 19.15 uur zullen aankomen. U kunt dan daar de herdenking volgen.

U bent van harte welkom en net als bij de hardlopers, krijgt u een gratis t-shirt, zodat we allen zichtbaar herdenkend aanwezig zullen zijn.

De achterliggende gedachte bij de herdenkingsloop en “Lopend Vuur’ is dat de mensen in de oorlog zoveel gelopen hebben in dit gebied op zoek naar voedsel. Of om de illegale kranten te verspreiden. Lopen was overleven.

Geef u snel op want vol is vol. Aanmelden kan per mail: ellensomsen@hetnet.nl. Hardlopers dienen te vermelden vanaf welke locatie zij het liefst willen vertrekken (Meer en Vaart, Sierplein of Plein ’40-’45). Geeft u ook op welke maat t-shirt u wilt ontvangen? Voor vragen bel of mail Ellen Somsen 06 28620820 ellensomsen@hetnet.nl