Helpen maakt jongeren happy

Volgende maand start er weer een groep jongeren met het Vrijwillig Traineeship van MeerWaarde. Voor dit project gaan jongeren een half jaar als vrijwilliger aan de slag bij drie verschillende maatschappelijke organisaties in de gemeente Haarlemmermeer. Zo doen ze werkervaring op voor hun CV, vergroten ze hun netwerk en leren ze nieuwe mensen kennen. Iets goed doen voor een ander maakt jongeren happy! Jongeren kunnen zich nog tot eind september aanmelden voor het nieuwe traject.

Jongerenproof

In oktober gaat een nieuwe groep jongeren (16-27 jaar) zich vrijwillig inzetten voor hun medemens in de regio Haarlemmermeer. Tijdens het Vrijwillig Traineeship doen jongeren werkervaring op bij drie maatschappelijke organisaties, ontmoeten ze nieuwe mensen en ontdekken ze hun talenten. Het vrijwilligerswerk varieert van activiteitenbegeleiding bij de dagbesteding voor ouderen, ondersteunen bij de uitvoering van natuur- en milieueducatie-programma’s in de gemeente tot het organiseren van sport- en vakantieactiviteiten voor kinderen. De jongeren helpen op hun beurt de organisaties (meer) ‘jongerenproof’ te worden. Na afronding van het traject ontvangen de trainees een certificaat.

Enthousiaste trainee
Aan het project doen uiteenlopende jongeren mee. Sommigen zitten nog op school of studeren, weer anderen hebben een tussenjaar of zijn schoolverlaters. Pauline Maat (24) startte haar traineeship afgelopen mei en is enthousiast: “Het traineeship laat je nadenken over hoe je je kan inzetten voor een ander en wat jouw talenten zijn. Je inzetten voor een ander en jezelf ontwikkelen: een prachtige combinatie! Tijdens mijn traineeship heb ik geleerd wat ik nou echt leuk vind binnen de verschillende soorten vrijwilligerswerk.”

Aanmelden
Geïnteresseerde jongeren kunnen zich voor het Vrijwillig Traineeship aanmelden via de website www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/vrijwillig-traineeship of een mailtje sturen naar: eliane.groenendijk@meerwaarde.nl (projectleider Vrijwillig Traineeship). Organisaties (zonder winstoogmerk) uit de gemeente die willen aanhaken bij het project kunnen contact opnemen met de projectleider.

Foto: Pauline