Helft parkeergelegenheid verdwijnt in zone 4

Lekker handig van het stadsdeel

 

Osdorp-Teneinde de ondragelijke parkeeroverlast door langparkeerders te verlichten in het gebied van de Koostraat, Calandlaan en Buziaustraat heeft het stadsdeel de blauwe zone 4 ingesteld.

Omwonenden en bedrijven kunnen dan onder voorwaarden een parkeervergunning aanschaffen a raison van 55 euro en hun auto in de daartoe bestemde blauwe parkeervakken plaatsen. Ook met een parkeerschijf mag daar dan 2 uur geparkeerd worden. Tot zover allemaal zeer aannemelijk.

Het zal er beslist beter op worden.

Wat wil evenwel het geval, op veel straten is er aan de ene kant een blauwe zone gemarkeerd en aan de andere zijde van de straat niet. Aan de kant waar geen blauwe streep is mag dan helemaal niet meer geparkeerd worden, ook niet in de avonduren of in het weekend. Helemaal dus niet en dat scheelt nagenoeg de helft van de parkeermogelijkheid in zone 4.

Het gevolg hiervan zal dus zijn, dat de blauwe zone na sluiting van de bedrijven bomvol zal zijn en dat bewoners die later komen en een parkeervergunning betaald hebben geen ruimte zullen vinden hun auto te parkeren

Wij citeren een ingezonden brief van een bewoner in parkeerzone 4 aan het Stadsdeel:

Geachte stadsdeelregisseur, beste heer Van der Woerd,

Met toenemende verbazing ben ik vandaag door mijn buurt rondom de J. De Koostraat, Pieter Calandlaan en de Buziuastraat gewandeld.

In eerste instantie voelde mij bekocht door dat gelamineerde stukje papier van 55 euro, omdat bij mij om de hoek in de Buziaustraat vrij parkeren is.
Maar, naar mate ik de grote hoeveelheid verkeersborden en regels tot mij nam, kon ik niet anders concluderen dan, dat ik geen visite meer kan ontvangen in de avond, omdat op heel veel plekken gewoon niet meer geparkeerd mag worden.

Bovendien, wanneer ik na 19:00 uur thuiskom met mijn auto, zal parkeren voor mij schier onmogelijk zijn, omdat alle beschikbare parkeerplekken in de blauwe zone bezet zijn.

Wat ik mij afvraag is, waarom zijn niet alle stoepranden in de blauwe zone, dan ook blauw?
Wie bepaalt in godsnaam waar nu niet meer geparkeerd mag worden,  waar dat voorheen sinds jaar en dag wel kon?
Waar is deze besluitvorming op gebaseerd?

Wanneer het gehele gebied blauwe zone zou zijn, dan scheelde dit ook nog eens een behoorlijk aantal verkeersborden. Het lijkt nu meer op bewonertje plagen.

Nu weet ik natuurlijk niet welke collega van u de huidige blauwe strepen heeft uitgedacht, maar ik ga er vanuit deze collega inmiddels promotie gemaakt naar de postkamer.

Uw antwoord zie ik dan ook met belangstelling tegemoet.

Veel bewoners uit de buurt van Parkeerzone 4 zijn dan ook van mening dat alle stoepranden blauw moeten worden, waardoor er weer voldoende parkeergelegenheid komt in de wijk. Zo worden langparkeerders geweerd en kunnen bewoners met een ontheffing, bezoekers van winkels, bezoekers, horeca en andere instellingengewoon 2 uur met een parkeerschijf parkeren.

Doe net als zovelen al gedaan hebben: laat uw mening horen.

Mail of schrijf naar de stadsdeelregisseur@nieuwwest.amsterdam.nl of Osdorpplein 100/Postbus 2003 1000 CA Amsterdam

Bellen kan ook: de Heer A v/d/ Woerd 020-2537304 of 06-20320631.

Meteen doen want per 1 november gaat er gehandhaafd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.