Harten Tien gestart in Badhoevedorp

Arthur van Dijk en Dick van Rooijen bij de nieuwe AED Buitenkast
Fotograaf: H.P.G. Roolvink

Zaterdag 29 juni 2019 vond de officiele start plaats van de actie ‘Badhoevedorp AED Proof’.

Commissaris van de Koning in Noord -Holland Arthur van Dijk, inwoner van Badhoevedorp, overhandigde de eerste AED-buitenkast aan Dickvan Rooijen van het Rode Kruis.

Deze buitenkast is de eerste in een reeks die in Badhoevedorp geplaatst gaan worden in de buitenruimte met daarin de AED. Zo kan deze snel beschikbaar zijn ingeval er iemand een hartstilstand krijgt.

Ondanks de enorme hitte op die zaterdag kwamen veel mensen naar een van de drie Rode Kruis stands die in het dorp verspreid stonden. Hier kreeg men  informatie over de werking van een AED en tevens kon men zich opgeven voor het volgen van een cursus ‘reanimatie’ die na de zomer van start gaat.

Op zaterdag ging ook de actie ‘Harten Tien’ van start. Aan elke Badhoevedorper wordt met een hartentien speelkaart een bijdrage gevraagd van een ’tientje’ zodat de aanschaf van de AED’s plus de kasten voor het dorp kan worden gerealiseerd.

Voorlopig liggen deze Harten Tien kaarten overal in de winkels en kan men lezen op welke wijze de actie gesteund kan worden.

Met Harten Tien moet deze AED-actie wel gaan slagen en is Badhoevedorp in het najaar hartveilig.