Harmonia Amsterdam viert 115 jarig bestaan!

Rita Bergman

Harmonia is een alombekende Nederlandse vereniging van spiritualisten, maar voor degenen die van deze vereniging nog nooit gehoord hebben, even een korte uitleg.

Met 10 landelijke afdelingen is die van Amsterdam één van de oudste, al 115 jaar geven zij, in een ongedwongen sfeer, demonstraties en lezingen. Elke week, op donderdagavond is er een bijeenkomst in Osdorp voor leden en niet-leden in het Huis van de Wijk in de Aker. Het 115-jarig bestaan wordt gevierd d.m.v. een open dag op zaterdag 13 april van 12.00 tot 16.00 uur.

Tini de Ruiter

Harmonia Amsterdam bestaat uit 5 bestuursleden en een tal van vrijwilligers die voor elke vereniging en dus zeker ook voor Harmonia onmisbaar zijn. Een van de bestuursleden, Tini de Ruiter, is bij velen ook bekend als medium. Zij werkt met foto’s van overledenen. Haar oma was vroeger ook medium bij Harmonia en zag dat haar kleindochter ook spirituele gaven had maar nog te jong was om hier iets mee te doen. Dit gebeurde 31 jaar geleden wel toen Tini in een vervelende periode 3 dierbaren achter elkaar verloor en een vriendin haar meenam naar Harmonia Zaanstad. Hier ontmoette zij Peter van Ingen die vond dat zij klaar was om als medium de mensen te helpen. Aan de hand van foto’s van overledenen geeft zij persoonlijke boodschappen door en beantwoordt zo mogelijk vragen waar de nabestaanden mee zitten. Bekendheid kreeg zij door het programma Paranormale Wereld van Tineke de Nooy waarvoor zij werd uitgenodigd nadat Tineke eerst een bijeenkomst had bezocht van Tini om er zeker van te zijn dat zij geschikt was voor dit spirituele programma en dat bleek absoluut zo te zijn.

 

Bijeenkomsten

Bij de bijeenkomsten op donderdagavond passeren nog veel meer mediums de revue, een paar voorbeelden zijn helderziende waarnemingen door Marianne Huisman, Tarot kaarten door John Hagen, Bijenwastekeningen door Corrie Dupuis en kleurenlinten door Greet Vermeulen. Het hele programma en alle mediums die een bijeenkomst houden op donderdagavond kunt u rustig nalezen op de site: www.harmonia-nl.org. “Harmonia Amsterdam telt op dit ogenblik 63 leden en ook hier wordt eerst gekeken, wanneer een nieuw lid zich aanmeldt, of de persoon in kwestie bij de vereniging past want het is een zuivere integere vereniging en dit moet zeker zo blijven. Ook een nieuw medium wordt eerst ‘goed onder de loep gelegd’ want je werkt met mensen en hun gevoelens en emoties en die mag je nooit beschadigen” aldus Tini. Tijdens een bijeenkomst kunnen de mensen raad vragen over bijvoorbeeld hun werk, een relatie of een verhuizing. Een medium kan ze op weg helpen maar de beslissing moet men uiteindelijk zelf nemen. Als de bijeenkomst is afgelopen moeten de mensen het gevoel hebben dat ze er daadwerkelijk iets aan hebben gehad en dat ze er verder mee kunnen, op naar de volgende stap. Tini vertelt dat mensen soms ondersteuning nodig hebben om de weg terug te vinden en vindt niets mooier dan hieraan een steentje bij dragen.

Open Dag

Tijdens de viering van de open dag op zaterdag 13 april zijn er gerenommeerde mediums aanwezig en kunnen korte consulten afgelegd worden tegen een kleine vergoeding. Op deze dag kunt u kennis maken met het werk van Harmonia en, als u hierin geïnteresseerd bent, wat een Spirituele Vereniging is en wat zij precies doen en voor wie. Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u altijd al vragen over dit onderwerp willen stellen, kom dan gezellig langs en kijk wat Harmonia u te bieden heeft. De toegang is gratis evenals het parkeren! Het adres van het Huis van de Wijk is de Noorderakerweg 2, 1069 PC Amsterdam Osdorp. Voor eventuele vragen over deze open dag kunt u contact opnemen met: 020-6659814 of 020-6160975.

Harmonia Amsterdam heet u van harte welkom op de open dag of tijdens een van de bijeenkomsten op donderdagavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.