Harlemlakers in de race voor Nederlands kampioenschap

Twee teams van basketballclub Harlemlakers maken grote kans op een finaleplaats voor het Nederlands kampioenschap. Op zaterdag 29 april spelen de teams hun beslissende wedstrijd in de Calandhal, Eliza van Calcarstraat 2, Amsterdam. Harlemlakers U16 speelt om 12:30 en de U20 om 15:00 uur. Komt u de teams aanmoedigen? De wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

Om 12:30 gaat Harlemlakers U16 de strijd aan met UBALL uit Utrecht. Een club met een mooi opleidingsprogramma, die ook met de senioren de stap naar de eredivisie wil maken. In de competitie heeft Harlemlakers U16 pas één wedstrijd verloren en is mede daardoor favoriet voor het kampioenschap. Met een winst van 23 punten in de heenwedstrijd maakt Harlemlakers een goede kans voor een finaleplek. De druk om te winnen en de snelheid van het spel op dit eredivisie niveau is hoog. Iets waar coach Tristan van Santen en assistent-coach Arno Kantelberg, hun spelers op voorbereiden.

Het andere Harlemlakers team dat zaterdag op het veld staat is de U20. Die wedstrijd begint om 15:00. Ook de U20 heeft het reguliere seizoen als kampioen afgesloten. Het team strijdt om een finaleplek met de Eagles uit Arnhem. Onze “buren” uit Hoofddorp beslissen in een onderling duel met Black Eagles uit Rosmalen wie een plek in de finale waard is. Als de twee Noord-Hollandse teams de “Adelaars” verslaan, staan ze tegenover elkaar in de eindstrijd. Of dat gaat lukken is de vraag, want beide Eagles hebben sterke teams. Coaches Wim Nieuwenhuizen, Massoud Bourjouiane en René Vlaanderen zetten al hun kennis en ervaring in om de U20 spelers, die gretig zijn om de finale te bereiken, zo goed mogelijk te begeleiden.  Met een winst van maar liefst 35 punten in de heenwedstrijd, moet dit mogelijk zijn en is een stap in de goede richting gezet.

Finale in Zwolle

Als het de U16 en de U20 lukt om de finale te bereiken, spelen ze op zondag 14 mei in het Landstede topsportcenter in Zwolle. Meer informatie over de wedstrijden of de basketballclub Harlemlakers? Mail naar communicatie@harlemlakers.nl.