HAP wil snel duidelijkheid over geruchten opheffing buslijn 169

Lokale politieke partij HAP wil op korte termijn van het college van Burgemeester en Wethouders weten wat er waar is van de geruchten, dat vervoerder Connexxion buslijn 169 eind van dit jaar zou willen opheffen. “Weliswaar gaat op dit moment om geruchten, maar die zijn ernstig genoeg om niet nu al meer duidelijkheid over te krijgen”, stelt Henk van Steenis namens HAP. Zijn fractie diende inmiddels schriftelijke vragen in. “We begrijpen dat er nog geen definitieve besluiten zijn genomen over de nieuwe dienstregeling per december, maar we kunnen het onheil maar beter tijdig voor zijn. Misschien valt het tij dan nog te keren.”

Buslijn 169 van Connexxion verbindt het Spaarneziekenhuis met NS Station Hoofddorp. Het traject voert langs onder meer de winkelcentra in Hoofddorp Overbos en Toolenburg en doet ook Hoofddorp Centrum aan. De buslijn wordt vrij intensief gebruikt door passagiers. HAP vraagt zich af of signalen over opheffing van deze lijn ook het college hebben bereikt en als dat zo is, of er dan vanuit het gemeentebestuur nog iets tegen in te brengen valt. “We hebben onlangs in een besloten bijeenkomst over de concessieverlening aan Connexxion voor de regio Amstelland en Meerlanden kennis kunnen nemen van de toekomstvisie van het vervoersbedrijf”, aldus Van Steenis. “Over wat we daar gehoord hebben, waren we bepaald niet ontevreden. Maar als een eventuele opheffing van lijn 169 ondertussen serieus wordt overwogen, dan zijn we daar op zijn zachtst gezegd verbaasd over.”

HAP vraagt het college wat het weet van de actuele status van de vervoersplannen. Bovendien verzoekt de lokale politieke partij ter voorkoming van nog meer al dan niet op waarheid berustende geruchten, alle relevantie informatie waarover het college beschikt met de raad te delen.