‘Hans Klok and friends’: een magisch benefietgala in De Meerse

Op zondag 27 augustus a.s. organiseert Stichting ‘Vrienden van het Magic Art Center’ in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp het MAC benefietgala Hans Klok and Friends. De gehele opbrengst van dit gala, met als hoofdact Hans Klok, komt ten goede aan het Magic Art Center; het knusse theater in Bennebroek opgericht in 1984, waar iedere Nederlandse goochelaar minimaal één keer op het podium heeft gestaan. Speciaal voor dit benefietgala komt een bijzonder gezelschap illusionisten samen, waaronder enkele Nederlandse en wereldkampioenen, om geheel belangeloos bijzondere optredens te verzorgen ter ere van het Magic Art Center.

Nederlands bekendste illusionist, Hans Klok, verzorgt een showblok met spectaculaire acts en een aantal van zijn bekende vrienden geven een extra magische invulling aan deze bijzondere avond. Onder andere Otto Wesley met zijn hilarische act (een van de absolute hoogtepunten tijdens het wereldcongres in Rimini), Rob Molien, van het duo Rob en Emiel, bekend uit het theater en van diverse tv- programma’s en Niek Takens, die onlangs tweede is geworden bij het Europese kampioenschap goochelen in Blackpool en in 2017 voor de tweede keer is uitgeroepen tot Nederlands kampioen in de categorie ‘manipulatie’ maken hun opwachting op het podium.

Verder werken ook belangeloos mee: duo Ger Copper en Luc Elson, Alfredo Lorenzo, Martijn Martell, Roy & Justin Huiskens, Ray Graham, Bram Biesterveld en vele anderen. De presentatie van dit benefietgala is in handen van Niels Houtepen, Michel van Grinsven en Luc Elson.

Het Magic Art Center, gevestigd in Bennebroek, is in 1984 opgericht door tweevoudig wereldkampioen Richard Ross. Sinds de start wordt iedere eerste maandag van de maand een thema avond vol goochelen en variété georganiseerd. Tevens bevat het theater een klein museum waar originele posters van goochellegendes aan de muur hangen, vitrines vol goochelprops en gimmicks en oude boeken boordevol geheimen. Nederland heeft diverse beroemde illusionisten voortgebracht. Het Magic Art Center zet zich daarom in om nieuw en jong talent een podium te bieden om haar kunsten te vertonen.

De Meerse grote zaal
Zondag 27 augustus – 20:15 uur
www.demeerse.nl

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707