Hans Beers hair stage 15 jaar

Precies 15 jaar geleden opende Hans Beers zijn kapsalon op de kop van Sloten. Nu, 15 jaar later, mogen we spreken van een enorm succes. Beers gaf shows en demonstraties, won wedstrijden in binnen- en buitenland en wordt ingehuurd als docent voor collega kappers. Bovendien werd hij gevraagd in de jury van belangrijke wedstrijden en zag zijn werk gepubliceerd over de hele wereld. In de tussentijd hield hij zijn salon klein maar fijn.

Aandacht is waar het allemaal om draait, volgens Beers. En goed advies. Klanten komen niet om een stukje van het haar af te laten knippen, klanten komen voor een goede en moderne uitstraling. Een kapsel is het eerste wat je van iemand ziet.

Beers zelf volgde onder meer opleidingen aan de Sassoon Academy in Londen. Vidal Sassoon is de held van ons vak, vertelt hij. En als je zijn techniek volgt zit een kapsel altijd goed, zonder er veel aan te doen. En dat spreekt de mensen aan.

Aandacht betekent ook voldoende tijd. Voor knippen wordt rustig een uur uitgetrokken. En nu met alle coronamaatregelen nog meer. De salon werkt dan ook uitsluitend op afspraak.

Beers aan het werk tijdens een show op een kappersbeurs. Foto: Ronald Pronk

Sinds kort heeft Beers een nieuwe medewerkster in dienst, Soma Rahimi, die ook de opleidingen in Londen heeft gevolgd. Maar ook elders haar sporen heeft verdiend. Ook zij is gewend om professionals op te leiden en aan grote shows mee te werken. Ze beheerst het vak tot in haar vingertoppen.

Zo kunnen we spreken van een ijzersterk team dat met vertrouwen de toekomst tegemoet ziet. Op naar de 20 dus.

Voor meer informatie: www.hansbeers.com