Handbal

Maarten Roestenburg nieuwe hoofdcoach Aristos Amsterdam

AMSTERDAM – Vanaf volgend seizoen is Maarten Roestenburg definitief de nieuwe hoofdtrainer van HV Aristos Amsterdam. De geboren en getogen Amsterdammer neemt daarmee de plaats over van Rolf Schulte die in april vertrok bij de Amsterdamse ploeg. Roestenburg nam vanaf dat moment al als interim-trainer de honneurs waar en leidde de club vervolgens naar een knappe tweede plaats in de nacompetitie. De keuze om hem door te schuiven naar de hoofdmacht lag dan ook voor de hand.

Maarten Roestenburg

Maarten Roestenburg

Het doorschuiven van Roestenburg betekend wel dat er een plek vrijkomt bij het tweede team van Aristos dat aankomend seizoen zal uitkomen in de Tweede Divisie. Deze functie zal vanaf augustus worden vervuld door Sicco Timmerman. De 48-jarige Limmenees heeft in het vorig decennium de dames van De Blinkert vanuit de afdeling naar de toenmalige Regioklasse gebracht en komt nu over van CSV uit Castricum waar hij de afgelopen twee seizoenen de damesselectie onder zijn hoede had. Timmerman wil graag doorgroeien als trainer en coach en start daarom aankomend seizoen met een Master in Coaching aan het Johan Cruijff Institute. De functie van trainer/coach bij Aristos 2 is voor hem dan ook de ideale optie om meer ervaring op te doen en zijn theoretisch kennis in de praktijk te kunnen toepassen.

Roestenburg was vanaf het eerste moment zeer te spreken over de komst van Timmerman en sprak dan ook meteen zijn vertrouwen uit over hun toekomstige samenwerking; “Ik ken Sicco nog uit mijn tijd dat ik zelf als speler actief was. Hij was degene die mij als jong jochie van Zeeburg naar De Blinkert haalde. Ik vind het dan ook ontzettend mooi dat ik nu bij Aristos met hem herenigd wordt en het kan dan ook niet anders dan dat dit het begin wordt van een succesvolle samenwerking”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.