Hallo Werld-profiel bij Hervormd Lyceum West

Het Hervormd Lyceum West is dé school in Nieuw-West met Hallo Wereld-profiel én met de mogelijkheid voor Tweetalig Onderwijs op havo en vwo. Alle leerlingen van het HLW, of je nu mavo, havo of vwo doet, worden opgeleid tot echte wereldburgers

Leerlingen van klas 1 en 2 volgen het ‘Hallo Wereld’-onderwijsprogramma na hun gewone lessen. Het gaat hier om een verdiepingsprogramma met activiteiten voor hoofd en hart. Theater- en muzieklessen, extra sport, leren debatteren, het elkaar moeilijk maken met schaken, je verdiepen in de wereld van de robotica en nog veel meer cursussen waarvoor je je kunt inschrijven.


Oriënteren, oriënteren
Hoe ziet het Hallo Wereld-programma er dan in de praktijk uit? Alle 1e en 2e klassen volgen in de ochtend reguliere lessen. In de middag kiezen zij voor ‘begeleiding op maat’ in de vorm van studielessen, trainingen en huiswerkklas of voor talentontwikkeling in de vorm van verrijkende, verdiepende en creatieve Hallo Wereld-lessen.

In de bovenbouw is de ‘Hallo Wereld-programma’ opgedeeld in ‘oriëntatie op jezelf’ en ‘oriëntatie op je loopbaan’. Samenwerkingen met vervolgopleidingen, sollicitatietraining, Pre University en Peer2Peer; allemaal onderdelen die leerlingen voorbereiden op de stap naar de grote wereld.

Tweetalig Onderwijs
De mogelijkheid van Tweetalig Onderwijs sluit naadloos aan op het Hallo Wereld-profiel. Leerlingen die hiervoor kiezen krijgen niet alleen 50 % van de lessen in het Engels, maar ook oriënteren zij zich op de wereld door middel van een uitgebreid internationaliseringsprogramma. Studiereizen en uitwisselingen met leerlingen uit andere landen via internet maken daar onderdeel vanuit.

Talentontwikkeling, begeleiding op maat en uitdagend onderwijs, dat is waar het HLW voor staat.