Haarlemmermeer ruimt op!

Steeds meer bewoners in Haarlemmermeer slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijke opschoonacties. Naast de Trash Walk die elke eerste zaterdag van de maand in Nieuw-Vennep wordt georganiseerd, werd er vorige week dinsdag rondom basisschool De Octopus en afgelopen zaterdag in Hoofddorp Oost opgeschoond.

Plastic soep onder de aandacht bij jongere generatie

Leerlingen van De Octopus schonen de omgeving van hun school op

Kylie en Monique moesten voor een maatschappijleer-project van Menes een sociaal probleem aanpakken. Zij kozen ervoor om door middel van een presentatie en een opschoonactie Plastic soep onder de aandacht te brengen bij de kinderen van Basisschool De Octopus in Toolenburg. “Momenteel zijn er al veel activisten die aandacht geven aan de Plastic soep. Wij vinden het ook belangrijk dat de jongere generatie goed geïnformeerd wordt omdat zij degene zijn die met al het afval moeten leven.” licht Kylie toe. “En alle kinderen waren enorm enthousiast.”

 

 

 

Binnen een uur 4 zakken gevuld

Wijkraad hoofddorp Oost organiseerde zaterdag ook weer een opschoonactie. “Tijdens de Landelijke Opschoondag was dit zo’n succes dat we niet een heel jaar met de volgende actie wilden wachten.” vertelt Jessica Kunz, bestuurslid van de wijkraad. “Het is fijn dat we ook buiten de Landelijke Opschoondag om, op NMCX Centrum voor Duurzaamheid kunnen rekenen om materiaal te lenen en wat bekendheid aan onze actie te geven. Ondanks recente opschoonacties hadden we nu binnen een uur alweer vier vuilniszakken vol.”

Ellie en Astrid houden de omgeving rond Woonzorg De Eijk aan de Van den Berghlaan schoon

 

 

Opschoonactie organiseren?

Wil jij ook een schonere omgeving? Organiseer een opschoonactie met jouw buren, collega’s of medescholieren! Neem contact op met NMCX Centrum voor Duurzaamheid. Zij hebben materiaal beschikbaar en kunnen jouw actie extra aandacht geven.