GTV De Badhoeve wint met ruime voorsprong

Ritmische Gymnastiek

Zondag 29 maart vond in Hoofddorp de eerste landelijke plaatsingswedstrijd voor groepen AB-niveau plaats. GTV De Badhoeve won 4 van de 6 gouden medailles.

Ook zaterdag 28 maart vielen de Badhoeve-leden in de prijzen op de 2e districtswedstrijd voor het C-niveau in Amsterdam.

 

Gouden medailles voor de junioren (blauwe gympakjes) en de pre-junioren (rode gympakjes) De foto's zijn genomen door Leo Menijn.

Gouden medailles voor de junioren (blauwe gympakjes) en de pre-junioren (rode gympakjes)
De foto’s zijn genomen door Leo Menijn.

Het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp was afgelopen zondag het strijdtoneel voor de eerste landelijke krachtmeting tussen de groepen van het hoogste niveau. Bij de senioren kwamen er 12 groepen aan de start, waarvan 2 Badhoeve-groepen. Beide groepen draaiden een uitstekende wedstrijd. Voor de oefening met hoepel/bal kregen Arjanne Jansma, Christel Grimbergen, Tamara Singer, Bryce vd Voort en Nina Tuinenburg de hoogste uitvoeringsscore van de dag met 8.50.  Het totaalcijfer van 13.10 zorgde voor de eerste gouden Badhoeve-medaille. De hoepel/knots-oefening was goed voor de bronzen plak, vlak voor de 2e Badhoevegroep die 4e werd.

Ook de junioren wonnen een gouden en een bronzen medaille. Amy Caris, Amy Molin, Loren Mauer, Lajla Dros en Xiu LI Kassing zullen dit seizoen proberen om voor het 3e achtereenvolgende jaar Nederlands Kampioen te worden. Met de guden medaille voor hun knotsoefening hebben zij een eerste stap in die richting gezet.

Datzelfde doel hebben Cheyenne Stoffer, Kate Dorlandt, Danique Smit, Lieke Faber en Luna Walsh bij de pre-junioren. Zij lieten namelijk een perfecte hoepeloefening zien, goed voor 11.50. Hiermee wonnen zij goud met ruim 3 punten voorsprong op de concurrentie. Ook de hoepel/baloefening leverde goud op.

De 2e juniorengroep van de Badhoeve legde beslag op de 8e plaats en de 2e pre-juniorengroep debuteerde op landelijk niveau met de 10e plaats in een veld van 16.

 

 

Amsterdam

Zaterdag 28 maart vond in Amsterdam de 2e districtswedstrijd plaats voor het C-niveau. Ook hier was groot succes voor de leden van GTV De Badhoeve.

Bij de mini’s werd Maryam Hefnawy Regiokampioene, vlak voor clubgenootjes Kaitlyn van der Weerd en Lily Hoeve.

Bij de pre-junioren won Azra Kilic brons en bij de duo’s wonnen Nadine Bol en Solenne Evers  zelfs goud.

Het junioren-duo Tamara Mijatovic en Stella de Morais won zilver.

 

Al met al een zeer geslaagd weekend voor GTV De Badhoeve.

Alle gymnastes kunnen vol vertrouwen uitzien naar de volgende rondes.

www.gtvdebadhoeve.nl