GTV de Badhoeve steelt de show met 27 medailles

Ritmische Gymnastiek 

Met een oogst van 11 gouden, 8 zilveren en 8 bronzen medailles heeft GTV de Badhoeve een zeer succesvol weekend achter de rug. Op individueel, duo- en groepsniveau, zowel in de eerste als in de tweede divisie, wonnen de Badhoeve-gymnasten de hoofdprijs.

 

Het was een druk wedstrijdweekeinde met op zaterdag de tweede districtswedstrijd in Woubrugge voor de tweede divisie en op zondag de eerste groepswedstrijd in Dordrecht voor de eerste divisie.

Met 29 deelnemers op zaterdag was de Badhoeve ruim vertegenwoordigd. Allen waren nog volop in de strijd voor een plaats in de individuele districtsfinale op 7 april as in Hilversum. Voor de duo’s was Woubrugge al de finale. Veronica Kistanov en Stacey Mollers waren in topvorm. Zij werden gekroond tot districtskampioen duo bij de benjamins. Ook bij junioren ging de districtstitel naar een Badhoeve-duo: Juli Kremer en Azra Kilic. Bij de pre-junioren wonnen Julia Smit en Kahlen Notopawiro brons net als senioren Femke Faber en Marholein Wienecke.

Individueel was vooral bij de junioren de Badhoeve-dominantie te zien. In geboortejaar 2004 won Cato Hartog goud gevolgd door Solenne Evers met zilver en Juli Kremer met brons. Anastasia Kistanov won goud in geboortejaar 2005; Nadine Bol won hier zilver.

Charlotte Joustra won brons in jaar 2003.

Bij de senioren was Marjolein Wienecke in vorm. Zij won overtuigend goud voor clubgenootje Hadja Jalloh.

Bij de pre-junioren was er zilver voor Kahlen Notopawiro en brons voor Larishta Bindesrisingh. Veronica Kistanov won goud bij de benjamins, Maire Tolk zilver.

Ook de mini’s waren in vorm met goud voor Dinara Ahmedbaev, zilver voor Lia Wallach en Amy Smit en brons voor Nova Babb.

 

Zondag ging de reis naar Dordrecht voor de eerste groepswedstrijd op het hoogste niveau. De pre-junioren groep zorgde hier voor een verrassing door met twee gloednieuwe oefeningen overtuigend goud te winnen.

Ook de senioren waren in vorm. Met de hoepel/baloefening wonnen zij goud en met de hoepeloefening brons. Als laatste kwamen de mini’s in actie. Ook zij draaiden een uitstekende oefening waarmee zij verdiend de gouden medaille wonnen.

Met deze resultaten heeft GTV de Badhoeve een zeer succesvol weekend achter de rug met toppresultaten in alle niveau’s van de ritmische gymnastiek.

www.gtvdebadhoeve.nl