GTV de Badhoeve grossiert in medailles

Ritmische Gymnastiek

Met een finale voor de mini’s, de derde voorronde voor het C-niveau, de eerste plaatsingswedstrijd voor het A-niveau en een fantastische show van de turnafdeling heeft GTV de Badhoeve een druk maar zeer succesvol weekend achter de rug.

Zaterdag traden de mini’s aan voor hun finale in Utrecht. Vier Badhoeve-gymnasten hadden zich bij de beste tien geplaatst. Bij de voorrondes werd het klassement opgemaakt per geboortejaar maar in de finale streden alle gymnasten tegen elkaar. Kseniia Bozhoglo (2010) liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Met een mooie oefening zonder materiaal won zij de bronzen medaille. Veronica Kistanov (2009) werd vierde, Stacey Mollers (2009) zesde en Amy Smit (2010), de jongste van allemaal, werd negende.

Met touw liet Veronica een prachtige oefening zien, waarmee zij de zilveren medaille won. Kseniia en Stacey eindigden net naast het podium op plaats vier en vijf.

De derde medaille bij de mini’s werd gewonnen bij de groepen. Na een spannende strijd wonnen Veronica, Stacey, Kseniia en Maire brons.

 

Voor de gymnasten van het C-niveau stond de derde voorronde op het programma.

Maar liefst elf duo’s en twaalf individuele gymnasten van GTV de Badhoeve kwamen in actie. Zij wisten meerdere podiumplaatsen te veroveren. Vooral bij de duo’s was het raak: goud was er bij de junioren voor Solènne Evers/Azra Kilic en bij de pre-junioren voor Anastasia Kistanov/Nadine Bol. Zilver was er bij de benjamins voor Apollonia Tait/Ella Groepenhoff . Brons werd gewonnen door Solènne Evers /Lotte Verburg bij de junioren  en door Julia Smit/Kahlen Notopawiro bij de pre-junioren.

Ook in het individuele klassement deden de Badhoeve-leden van zich spreken: Solènne won opnieuw goud met haar baloefening. Anastasia Kistanov won zilver met haar oefening zonder materiaal bij de pre-junioren en Apollonia Tait won zilver bij de benjamins.

De laatste voorronde vindt plaats op 22 april, waarna bekend zal zijn welke gymnasten en duo’s zich geplaatst hebben voor de landelijke finale op 20 mei in Dordrecht. Alle Badhoeve-gymnasten zijn nog volop in de race.

 

Verrassend zilver

Zondag vond in Deventer de eerste plaatsingswedstrijd voor het A-niveau plaats. Aangestoken door de successen de dag ervoor, lieten ook hier de Badhoeve-gymnasten van zich spreken. BIj de junioren kwamen twintig gymnasten in actie. Lieke Faber, debutante in het A-niveau, draaide een uitstekende wedstrijd en won verrassend de zilveren medaille. Danique Smit eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Luna Wals werd elfde.

Bij de senioren was Sanne Faber in vorm. Zij was in een spannend duel om de bronzen medaille verwikkeld maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. Arjanne Jansma wist zich ook bij de top-tien te scharen met de negende plaats.

Bij de pre-junioren werd Alexandra Zaytseva elfde.

 

Turnshow

Tijdens al het wedstrijd-geweld van de selectie ritmische gymnastiek hield de turnafdeling van GTV de Badhoeve in sportzaal het Voortouw een mooie ‘Disney’-show. Verkleed als Dalmatiers, kleine Zeemeerminnen of Leeuwekoningen lieten de leden van de turnafdeling hun kunsten zien. Begeleid door beelden en muziek van de verschillende films hebben de ruim honderd toeschouwers genoten van deze prachtige show.

www.gtvdebadhoeve.nl