GTV De Badhoeve districtskampioen op hoogste niveau

Ritmische Gymnastiek

Zondag 4 februari  jl vond in Utrecht het districtskampioenschap plaats voor de eerste divisie. Opnieuw waren de gymnasten van GTV de Badhoeve in vorm met 9 medailles. Twee groepen en twee individuele gymnasten werden gekroond tot districtskampioen Mid West.

Op deze lange wedstrijddag werd voor het eerst met het nieuwe reglement gewerkt. De eisen voor de gymnasten zijn verscherpt en de aftrek bij fouten is verhoogd, met soms hele lage cijfers als resultaat. De Badhoeve-delegatie liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Bij de groepen was er direct succes. Alexandra Zaytseva, Kaitlyn van der Weerd, Lily Hoeve, Maryam Hefnawy en Noor Plieger draaiden voor het eerst hun nieuwe hoepeloefening. Met ruime voorsprong werden zij districtskampioen bij de pre-junioren, een uitstekend debuut.

2x goud en 1x zilver voor de Badhoeve-groepen

Ook de seniorengroep met Daniella Kis, Danique Smit, Femke Faber, Marjolein Wienecke en Sanne Faber werden kampioen met hun hoepel/baloefening.

De derde Badhoevegroep die in actie kwam waren de mini’s. Amy Smit, Jessica Vrolijk, Lia Wallach, Maire Tolk en Nova Babb wonnen zilver met een mooie oefening zonder materiaal.

In de indivduele wedstrijd bij de senioren was Sanne Faber in vorm. In een veld van 17 gymnasten wist Sanne met twee uitstekende oefeningen iedereen te verslaan. Zij werd dan ook verdiend gekroond tot districtskampioene.

De vierde districtstitel was voor Kate Dorlandt. Haar score van 23.00 was veruit de hoogste van de hele dag. Zilver was er voor Cheyenne Stoffer. Beide gymnasten kunnen hiermeer vol vertrouwen uitkijken naar 11 februari waar zij zich willen kwalificeren voor deelname aan internationale FIG-wedstrijden.

Naast al dit gouden geweld was er zilver voor Alexandra Zaytseva bij de junioren 2005, brons voor Arjanne Jansma bij de senioren en brons voor Maryam Hefnawy bij de pre-junioren 2007. Ook de andere Badhoeve-gymnasten eindigden allemaal in de top-10.

Met 9 medailles op het hoogste niveau en 18 medailles in de tweede divisie is GTV de Badhoeve de meest succesvolle club van district Mid West.

www.gtvdebadhoeve.nl