Grootste kringloopwinkel van Amsterdam weer helemaal terug

Precies één jaar na de verwoestende brand is de grootste kringloopwinkel van Amsterdam weer helemaal terug. Op donderdag 13 september viert RataPlan Amsterdam Generatorstraat feest om definitief een punt achter de onstuimige periode te zetten.

In de nacht van 18 september 2017 heeft een brand het magazijn en de werkruimten van de kringloopwinkel aan de Generatorstraat 10 volledig verwoest. Daarnaast liep het aangrenzende winkelgedeelte flinke waterschade op tijdens het blussen. Omdat het voor de kwetsbare medewerkers van de kringloopwinkel belangrijk is dat zij werkritme houden, hebben zij destijds binnen twee dagen de sorteerwerkzaamheden weer opgepakt in een ander pand. Na een half jaar ging de winkel op 15 maart jl. weer open, zonder magazijn, in een gebouw dat nog verre van klaar was. Dat betekende dat het personeel en de spullen verspreid waren over twee panden. Inmiddels is ook het magazijn volledig opgebouwd en kunnen alle werkzaamheden weer vanuit de Generatorstraat worden opgepakt

Grand opening 13 september
Om dit te vieren wordt op donderdag 13 september de Grand Opening van de kringloopwinkel, gelegen naast metrostation Isolatorweg, georganiseerd. De winkel opent haar deuren om 9:00 uur en om 10:00 uur vindt er een officieel dankwoord plaats. Gedurende de dag verzorgt coverband Mits & Del Prado live muziek en worden er gratis hapjes en drankjes uitgedeeld. Ook krijgen de klanten de mogelijkheid om een keer een kijkje achter de schermen te nemen. Om 11:00 uur en 14:00 uur kan er vrijblijvend worden aangesloten bij een rondleiding door de winkel.

Tot slot vindt u naast het bekende assortiment vanaf 13 september ook een nieuwe bouwafdeling in de kringloopwinkel. Waardevolle restmaterialen uit de (bouw) industrie krijgen hier de mogelijkheid tot een tweede leven dankzij een samenwerking met het bedrijf Buurman. Het zal een wisselend aanbod vol unieke materialen worden.

www.rataplan.nl