Grootste kringloopwinkel van Amsterdam gaat weer open

Een heftige brand verwoestte in de nacht van 18 september 2017 nagenoeg de volledige kringloopwinkel aan de Generatorstraat 10. Op donderdag 15 maart, bijna een half jaar na de verwoestende brand, opent de grootste kringloopwinkel in Amsterdam haar deuren weer. Het personeel van RataPlan maar ook de vaste klanten van de tweedehands winkel kunnen niet wachten tot het zover is.

Doorgaan
Na de eerste schrik zijn al snel na de brand de vaste werkzaamheden weer hervat op een andere locatie. De mensen die bij Stichting RataPlan werken hebben door uiteenlopende redenen de aansluiting met de arbeidsmarkt verloren en krijgen bij RataPlan een kans om weer aan het werk te gaan. Des te belangrijker is het dat deze werkzaamheden continu blijven doorgaan. Het pand op Jarmuiden 21a bood de ruimte om de werkzaamheden weer op te pakken en tevens een nieuwe voorraad te creëren voor de heropening van RataPlan Generatorstraat. Inmiddels worden de laatste voorbereidingen getroffen zodat alle kringloopliefhebbers weer kunnen worden verwelkomt in de winkel.

Publieksopening
Vanaf donderdag 15 maart is iedereen weer van harte welkom voor een krinloopdagje op zijn leukst. RataPlan Amsterdam opent haar deuren om 9:00 uur voor het winkelend publiek en er zal om 10:00 uur worden getoost op een nieuwe start. Tijdens de publieksopening worden er hapjes en drankjes uitgedeeld en ook voor een gezellig muziekje wordt gezorgd.

Het magazijn van de kringloopwinkel moet nog volledig worden opgebouwd en daarom zal de officiële opening in juni plaatsvinden. De datum van de grand opening wordt in de pers en op www.rataplan.nl aangekondigd. RataPlan ziet ernaar uit iedereen weer te kunnen verwelkomen.

Meer informatie is te vinden op www.rataplan.nl of www.facebook.com/rataplanamsterdam.