Grootste gezamenlijke zonnepanelen inkoopactie van start

 

In het najaar gaat er een nieuwe ronde van de grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen van start! Wegens het succes van eerdere edities wordt het nu groter aangepakt dan ooit. Alle woningeigenaren met een eigen dak in Haarlemmermeer ontvangen een brief van de gemeente met informatie over de actie. Door de grootte van onze projecten en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kan men de zonnepanelen nog sneller terugverdienen en profiteren van gratis energie. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl.

Wethouder John Nederstigt (Duurzame economische ontwikkeling en –inrichting en energie): ‘Ik hoop dat woningeigenaren massaal zonnepanelen aanschaffen. Een dak met zonnepanelen leidt namelijk tot lagere woonlasten: de energierekening kan razendsnel naar nul.  Bij eerdere edities werden er ruim 5.000 zonnepanelen geplaatst, waarmee bewoners gezamenlijk jaarlijks €300.000,- besparen. Bovendien besparen we zo ook op het gebruik van fossiele brandstoffen en dringen we de CO2-uitstoot nog verder terug.

Gratis groene stroom

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen wordt steeds aantrekkelijker en loont voor alle particuliere huiseigenaren. Dankzij voortschrijdende techniek en aantrekkelijke prijzen liggen de terugverdientijden binnen dit project tussen de 6 tot 8 jaar. Dit betekent dat men al na 8 jaar kunt profiteren van eigen gratis groene stroom! Bovendien kan iedereen de btw over de aanschaf terugvragen bij de belastingdienst, dit levert 21% extra voordeel op.

Uitmuntende resultaten

NMCX Centrum voor Duurzaamheid voert sinds 2012 de actie onder de naam “Winst uit je woning” samen met gemeente Haarlemmermeer uit. Woningeigenaren hebben er zelf geen omkijken naar: Winst uit je woning zorgt voor deskundig advies, selecteert de bedrijven en begeleidt de veiling en selectie van het werk. Tijdens eerdere rondes van deze actie hebben al ruim 500 woningeigenaren ervoor gekozen om zelf hun eigen duurzame energie op te wekken. Zij gaan op korte termijn genieten van eigen gratis groene energie!