GroenRijk Zwanenburg nog “groener” bezig!

sitePersfoto-GroenRijk-RotieZwanenburg – Tegenwoordig kunt u bij Groenrijk Zwanenburg naast alles voor uw huis, tuin & dier ook terecht voor het inleveren van uw gebruikt frituurvet. Rotie & GroenRijk Zwanenburg hebben hiervoor deze week een samenwerkingsverband ondertekend. Naar verwachting gaat deze formule binnenkort ook landelijk bij alle GroenRijk tuincentra in Nederland.

GroenRijk Zwanenburg is samen met Rotie een initiatief gestart om het gebruikte frituurvet van de consument in te zamelen. Nog te vaak wordt gebruikt frituurvet door het toilet of gootsteen gespoeld. De vetten zorgen voor verstoppingen in het riool en schade aan onder andere pompen en gemalen. Dit kost de gemeenschap heel veel geld en dat is natuurlijk zonde. Het gebruikte frituurvet kan juist op een duurzame manier gerecycled worden tot biodiesel en dat is een concrete oplossing voor CO2 reductie.

Het GroenRijk tuincentrum op de IJweg 177 maakt het graag mogelijk om, op een zeer eenvoudige manier, bij te dragen aan een groene samenleving. Eigenaar Gerko van Beem vindt het belangrijk om op een duurzame manier te ondernemen en daar is dit een goed voorbeeld van. Daarbij is Gerko ook met andere projecten van ‘Wecycle’ bezig, zodat de consument binnenkort voor alle recyclebare producten bij GroenRijk Zwanenburg in één keer gemakkelijk terecht kan.

Het inleveren is simpel, u giet het afgekoelde gebruikte vet terug in een plastic verpakking en deponeert deze in de gele bak. Rotie haalt de bak op en het vet wordt vervolgens gerecycled tot biodiesel. Met de inhoud van een volle gele container kan genoeg biodiesel gemaakt worden om van Amsterdam naar Spanje te rijden!

De gele bak staat naast de kledingbak op de parkeerplaats van GroenRijk Zwanenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.