GroenRijk Hoveniers verzorgt dakterras Bijenkorf met Lodewijk Hoekstra en staatssecretaris Sharon Dijksma

IMG-20140523-WA0032 IMG-20140523-WA0043 site BIJENKORF-BIJEN-9948-2Zwanenburg – GroenRijk Hoveniers heeft afgelopen vrijdag 23 mei  het dakterras van de Bijenkorf Amsterdam ingericht voor het bijen event ‘Beetje lucht voor bijen’ (onder leiding van Gerko van Beem). Dit bijzondere evenement haalde zelfs het landelijke nieuws (Telegraaf op pagina 2 en Rtl Late Night)! Met dit bijen event geeft de Bijenkorf het startschot voor een landelijke actie van het warenhuis om aandacht te vragen voor de benarde toestand van de bij in Nederland.

Staatssecretaris Sharon Dijksma en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra lieten vorige week vrijdag tientallen balonnen vol bijvriendelijke bloemenzaadjes los vanaf het dak van de bijenkorf in Amsterdam. ‘Bijen zijn onmisbaar voor onze voedselproductie’ aldus staatssecretaris Dijksma, ‘maar helaas kunnen zij zelf steeds minder eten vinden en hebben ze last van de bestrijdingsmiddelen die op planten gebruikt worden’. Met de zaadjes die verspreid werden, zowel per ballon als onder alle klanten van de Bijenkorf filialen, kan een bij vriendelijk bloemenveld gemaakt worden van wel 1.500.000m2. 

 

Het event werd zoals gezegd ook bijgewoond door tv tuinman Lodewijk Hoekstra en de directeur van de Bijenkorf. GroenRijk Hoveniers werd ingeschakeld in verband met het unieke ‘alles onder één dak’ concept (Tuincentrum én Hoveniersbedrijf) waarbij de opdracht was om het dakterras zo in te richten dat het voor bijen zeer aantrekkelijk was om het bijen event ook bij te wonen. Fleurige potten waren gevuld met geurige, kleurige en prachtige planten met daarbij diverse bistrosetjes en insectenhotels. Binnen een uur hadden de eerste bijen het terras gevonden!

 

Het was een zeer geslaagd event en iedereen was erg enthousiast over de inrichting van het kale dakterras. Gezien het succesvolle evenement hebben De Bijenkorf en GroenRijk Hoveniers besloten om de toekomst ook andere projecten gezamenlijk op te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.