Groenonderhoud Schipholweg (N232)

De provincie Noord-Holland gaat in de periode van 1 oktober tot en met 23 november 2012 groenonderhoud verrichten aan de Schipholweg (N232) in de gemeente Haarlemmermeer. In totaal worden 18 bomen gekapt, waarvan 5 populieren en 13 elzen. Daarnaast worden in het reguliere groenonderhoud bomen en onderbegroeiing gesnoeid.
De bomen worden gekapt vanwege hun verminderde vitaliteit. Om dit vast te stellen is recent een onderzoek verricht. Hierbij is onder meer gekeken naar het type boom, de wortelvoet en de conditie. Een verminderde vitaliteit kan leiden tot verkeersonveilige situaties, zoals takuitval. De 18 bomen die worden gekapt staan tussen de Spaarnwouderweg en de Sloterweg.

Gedurende de snoeiwerkzaamheden en de kap wordt gewerkt met een rijdende afzetting, maar blijft één rijbaan beschikbaar voor weggebruikers. Het verkeer wordt gedurende de afzetting geregeld met verkeersregelaars. Er wordt dagelijks gewerkt buiten de spitsuren, tussen 10 en 15 uur.  Hiervoor is gekozen om het doorgaand verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Planning
1 oktober t/m 12 oktober : snoei- en kapwerkzaamheden tussen de Spaarnwouderweg en de IJweg
8 oktober t/m 2 november : snoei- en kapwerkzaamheden tussen de IJweg en de Hoofdweg
29 oktober t/m 9 november :  snoei- en kapwerkzaamheden tussen de Hoofdweg en de Sloterweg
5 november t/m 23 november : snoei- en kapwerkzaamheden tot en met de Sloterweg
Vragen?
Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 – 0200 600 (gratis). Ook is informatie is te vinden op www.infoN232.nl  en via twitteraccount N232nh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.