GroenLinks strijdt samen met bewoners voor een veilige en groene openbare ruimte 🗓

Amsterdam Nieuw-West

Op 5 november gaat GroenLinks in Nieuw-West een advies indienen omtrent de agenda autoluw. Ons doel met het advies is Nieuw-West toegankelijker en veiliger maken. Te voet, te fiets, maar ook met de auto. Wij hebben de wens om openbare ruimte terug te geven aan bewoners om te gebruiken, om te ontmoeten en om te spelen. Meer groen in onze leefstraten! Bewoners complimenteerden ons met dit advies en over het meenemen van hun input.

Beter en fijnmaziger OV in Nieuw-West

Parallel aan dit advies staat onze wens voor een beter en fijnmaziger OV-netwerk in Nieuw-West, dat wij hebben vertaald in een 10-puntenplan. dat in januari is aangenomen in de stadsdeelcommissie. Op dit moment is al het openbaar vervoer gericht op Schiphol of het centrum van de stad Gebieden in Nieuw-West moeten beter met elkaar in verbinding staan.

De onbereikbaarheid van de Eendracht met het openbaar vervoer blijft voor ons een doorn in het oog. We zullen dan ook altijd blijven pleiten voor de terugkeer van de lus van lijn 21 in de lus!

 

Wij zijn Plein ’40-’45

De openbare ruimte maak je samen. Des te meer was GroenLinks Nieuw-West geschokt over de berichtgeving rondom het uitstel van het project Plein ’40-’45. Een project om trots op te zijn, omdat bewoners en ondernemers met elkaar het plein gaan vormgeven en

beheren (zogenoemde commons ). Meer betrokkenheid, creativiteit, binding en ambassadeurschap voor Nieuw-West kun je niet wensen. Slotermeer verdient beter dan een plein dat wordt wegbezuinigd. Het netwerk van bewoners en ondernemers dat zich om Plein ’40-’45 bekommerd dient te worden gekoesterd! Om deze reden zal GroenLinks tijdens de komende stadsdeelcommissie vragen stellen om opheldering te krijgen over de situatie. Ook komen we met een advies om het netwerk rondom Plein ’40-’45 te waarderen en te behouden.

Doe mee met onze beweging op 9 november op het Lambertus Zijlplein

Op het Lambertus Zijlplein staat er veel te gebeuren. Panden worden gerenoveerd en het aanbod qua winkels en markt wordt onder de loep genomen. Mooie plannen, maar wat willen de bewoners? GroenLinks wil dit graag in kaart brengen en een ongevraagd advies vormen zodat de wensen van bewoners gehoord worden en worden meegenomen in de ontwikkeling van het plein. 9 november gaan we praten met bewoners en winkeliers om alle wensen en behoeftes in kaart te brengen. We verzamelen om 13.30 uur in de Pleinkamer:

de nieuwe buurtwinkel voor en door bewoners van Geuzenveld en The Bookstore project.

Na een korte uitleg over de Pleinkamer en de ontwikkelingen op het Lambertus Zijlplein gaan we de straat op. We eindigen de middag om 16.30 uur met een hapje en een drankje.

Wilt u ook kennismaken met GroenLinks, of wilt u het Lambertus Zijlplein met haar bewoners en winkeliers beter leren kennen? Kom dan vooral langs op 9 november.

9 november 13.30 uur: Pleinkamer, Lambertus Zijlplein 7