#GrensverleggendNieuwWest start bijzondere horeca formule op Ecuplein

Amsterdam Nieuw-West Nieuw-West is vanaf 1 juni een bijzondere tijdelijke horeca gelegenheid rijker. Dan start The Buss, een horeca Pilot van 5 maanden op het Ecuplein. Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven door Bestuurscommissievoorzitter Achmed Baâdoud. De pilot loopt van mei t/m september 2016. The Buss is een formule waarin 7 dagen per week wordt gewisseld van ondernemer. De 10 deelnemers die meedoen zijn starters met in meer of mindere mate een afstand tot het ondernemerschap/ de arbeidsmarkt.

Ambitieuze vrouwen
The Buss start met tien ambitieuze startende ondernemers uit Nieuw-West. Toevallig zijn het allemaal vrouwen. Zij werden eerder geselecteerd uit 30 inzendingen voor de pilot op basis van hun plan. Zij werden in een aantal weken in een traject voorbereid op het leven van een streetfoodondernemer.

Proeverij
Tijdens de opening is er een proeverij en kunnen bezoekers gratis kennis maken een deel van het assortiment dat straks wordt verkocht.

Aansluiting op gebiedsplan.
Dit concept geeft de starters de mogelijkheid om ervaring op te doen in een beschermde leeromgeving. Tegelijk sluit het aanbod aan bij de wat, volgens onderzoek, de nieuwe consument wil: verscheidenheid en gezonde keuze. Dat The Buss op het Ecuplein staat komt voort uit het gebiedsplan voor het gebied De Aker Sloten en Nieuw Sloten. Daarin staat onder meer dat bewoners en ondernemers van de pleinen graag meer levendigheid willen op hun winkelpleinen.

Herbestemming Jamie Oliver Bus
Voor dit project wordt de voormalige Fifteen-bus van Jamie Oliver ingezet. Een oude stadsbus die is ingericht op uitbaten van horeca. Met The Buss krijgt de Bus van de chef een nieuwe bestemming.