Gratis: Amsterdams Volkskoor, rolschaatsen en kinderdisco tijdens Theaterweekend

Tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend van vrijdag 20 t/m zondag 22 januari heeft De Meervaart dans, cabaret, muziek en familievoorstellingen voor slechts 10 euro op het programma staan en biedt het theater bovendien allerlei gratis openbare optredens en leuke activiteiten aan.

Vrijdag 20 januari is het ‘Urban Night’ in De Meervaart, met hiphop dansvoorstelling ‘Built for it’ van choreografe Alida Dors (toegang € 10,00, aanvang 20:30 uur) en een gratis editie van het Meervaart Studio Theater Café XL in de foyer, waarbij u onder het genot van een drankje verrast wordt door muzikaal, komisch, poëtisch en theatraal talent (gratis toegang, aanvang 20:30 uur). Vanaf 21:30 uur is er een openbare rolschaatsdisco in de foyer met de beste R&B en hiphop uit de Nineties en Zeroes, gedraaid door DJ De La Lita. Eigen rolschaatsen zijn niet essentieel, want die zijn voorradig, maar op=op. Als u eigen rolschaatsen heeft, neem die dan mee.

Zaterdag opent De Meervaart om 12:00 uur haar deuren voor een aantal backstage rondleidingen die (helaas) al volgeboekt zijn. Om 12:45 uur start een echte Amsterdamse middag met gratis optredens van het Amsterdams Volkskoor, Amsterdam Big Band (met repertoire van Ramses Shaffy), Johnny Jordaan & Tante Leen én – voor het echte temperament – is er tango (reserveren voor deze middag is niet nodig, einde 16:00 uur). ’s Avonds wordt er een knettergekke show vol bizarre acts en steengoede muziek gespeeld door drumformatie Percossa (toegang € 10,00, aanvang 20:15 uur) en geeft cabaretière Minou Bosua zich bloot in een voorstelling over relationele misverstanden (toegang € 10,00, aanvang 20:30 uur).

Op de zondagmiddag vindt er een groots kinderfeest plaats in De Meervaart. Gouden Krekel-winnaars Servaes Nelissen en Pieter Tiddens spelen hun kinderpretcabaretvoorstelling ‘Het nut van tantes’ voor kinderen vanaf 6 jaar (toegang € 10,00, aanvang 14:00 uur). Ook is er ‘Liefde!’: hartverwarmend en energiek danstheater door Maas Theater en Dans, geschikt iedereen tussen de 8 en 88 jaar oud (toegang € 10,00, aanvang 14:30 uur). Na afloop kunnen kinderen gratis theaterworkshops volgen en workshops partykostuums en feestmutsen maken. Kinderen (en ouders!) kunnen bovendien op de foto bij de ‘liefdesmuur’, de ‘liefdesdans’ leren en losgaan tijdens de disco met muziek voor alle leeftijden.

Bezoek www.meervaart.nl voor meer informatie over het Theaterweekend en ervaar hoe inspirerend, hilarisch, ontroerend en verrassend theater kan zijn!