Grand Café in Nieuw Sloten?

Belgiëplein -Al vele jaren vragen bewoners in Nieuw Sloten om een klein Grand Café op of dicht bij het Belgieplein. Lastig om een
dergelijke voorziening naar het plein te krijgen. De meeste winkelpanden waren bezet. Inmiddels is het pand van de speelgoedwinkel leeg gekomen en daar zou je een mooie Grand Café van kunnen maken. Uiteraard moet je dan wel iemand hebben die dat wil beginnen. Het stadsdeel gaat alleen maar over de vergunningen ed en kan natuurlijk zelf geen café gaan uitbaten. De portefeuillehouder mevrouw Verdonk heb ik inmiddels gevraagd of het stadsdeel wil meewerken als er een aanvraag zou komen voor de vestiging van een Grand Café.

Plesmanlaan – De horeca locatie bij de Plesmanlaan is ook nog steeds een mogelijkheid. De bewoners hebben daar terecht bezwaar tegen gemaakt
maar tot nu toe de rechter niet meegekregen. Deze locatie heeft door de vreemde ligging ook weinig zin voor de bezoekers van het winkelplein Belgie. Geen zinnig mens gaat met zijn boodschappen door het park sjokken om een kopje koffie of een broodje te nuttigen bij de Plesmanlaan.

Hoe het verder zal gaan met de plannen voor deze locatie is nog steeds onduidelijk.

  9 comments for “Grand Café in Nieuw Sloten?

 1. 01/02/2012 at 20:29

  Ja! Precies wat we nodig hebben! Wij, bewoners in Badhoevedorp, snakken al jaren naar een horecabedrijf waar je een goed kopje koffie kunt nuttigen, laat staan een lekkere lunch te nemen. Onze enige optie tot nu toe is de fiets te pakken naar Amsterdam, want de dichtbijzijnste leuke gelegenheid voor ons begint vanaf het Hoofddorpplein. Kan niet wachten om op het terras te zitten in het park, de Plesmanlaan lijkt mij ideaal! Wanner gaat ie open?

 2. Wendy
  01/02/2012 at 20:29

  Plesmanlaan lijkt mij een hele mooie plek. Het gaat er toch om wat voor horeca hier uiteindelijk in gaat komen. Als dit goed is ga ik er toch wel naar toe. Want er zit verder niks (goeds en gezelligs) in de buurt. Ik juich het toe! Mooie plek en hoop op een goed Grand Cafe!

 3. Mark
  01/02/2012 at 20:46

  Beste ls,
  Ben zelf een bewoner aan het Belgieplein en vind het onzin wat deze verslaggever schrijft. In mijn mening is Slotenvaart / Osdorp altijd toe aan wat extra gezelligheid. Hopelijk ga ik binnenkort eens wat positiefs lezen over de horeca in de Tuinsteden, want als je daar woont dan weet je wel dat dit stadsdeel te weinig gezelligheid kent.

 4. 01/02/2012 at 20:47

  het lijkt mij juist een goeie plek. er komen zo veel mensen langs met de fiets en met de auto. als je zomers aan het fietsen bent, zou je daar kunnen stoppen voor wat lekkers te nuttigen en in het zonnetje zitten. dat is toch heerlijk.

 5. 01/02/2012 at 20:53

  Om nog even terug te komen op mijn reactie, ik woon aan de sloterweg te Amsterdam en fiets regelmatig op de plesmanlaan, ik zie het als een verrijking in de buurt.

 6. Ger
  07/02/2012 at 21:02

  wordt eens tiid dat er een knappe horecagelegenheid in die buurt komt. woon zelf in slotervaart en vindt hoe meer van dit soort initiatief hoe beter.

 7. 14/02/2012 at 23:26

  Jammer van die woningen aan de Funke Kupperstraat.
  Natuurlijk dat de buurt piept. Het was een mooie buurtje, maar met de komst van een nieuwe school op de hoek Louis Davids en Funke Kupperstraat, en nu aan de andere kant aan de Plesmanlaan een grand cafe, belooft het echt lekker gezellig te worden aan de Plesmanlaan.
  Jammer dat de ruimte aan de rotonde wel beperkt is voor een echt Grand Cafe ?
  Wanneer is de opening gepland ?

 8. 27/02/2012 at 22:08

  Wonderlijk deze positieve reacties. Tot nu toe heb ik geen bewoners van Nieuw Sloten / Osdorp gehoord die positief zijn over dit plan; wel verbaasd, om het zacht uit te drukken. Het auto- en fietsverkeer over de Plesmanlaan bestaat uit woon/werkverkeer. Zelden zie ik recreatieve fietsers deze route volgen. Logisch, er zijn veel aantrekkelijker wandel- en fietsroutes. Bovendien wordt voor deze ‘leuke stopplek’ een gebouw van 2 verdiepingen opgericht én een stuk groen platgewalst voor een parkeerterrein. Als je toch rondfiets stop eens bij Syriana aan de Plesmanlaan, aan de oever van de Nieuwe Meer, aan de Sloterplas: leuke horeca op leuke plekken. De horeca op het Osdorpplein en op het Sierplein doen het goed, zoiets zou het Belgiëplein ook goed doen.
  En inderdaad is de Funke Küpperbuurt een prettige buurt, waarom zou dat niet zo mogen blijven?

 9. Spruijt
  05/04/2015 at 20:24

  Jaren geleden was er een geweldig mooi cafe op Belgieplein .maar moest weg vande gemeente geluid overlast ,boelsit was helemaal niet waar de barbouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.