Grachtenfestival in Noorderhof 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Noorderhof Map

Voor een zomers buitenconcert hoef je de buurt niet uit. Zaterdagmiddag 18 augustus speelt het Klijn Kwartet van zangeres / pianiste Sylvie Klijn vóór de kerk op het M.J. Granpré Molièreplein in Nieuw-West. Het gratis buurtconcert is een initiatief van het Grachtenfestival.

 

Het M.J. Granpré Molièreplein vormt het hart van het Noorderhof, een dorps wijkje aan de Sloterplas, vlakbij het strandje. Tramlijnen 13 en 7 stoppen om de hoek bij de rotonde Slotermeerlaan. De wijk is de afgelopen jaren uitgebreid met nieuwbouw in dezelfde dorpse stijl.

Bewoners van het Noorderhof stuurden een aanvraag in voor een buurtconcert en de organisatie van het Grachtenfestival was direct gecharmeerd van het intieme kerkpleintje.

Op het bordesje van de kerkingang staat zaterdag 18 augustus het Klijn Kwartet heerlijke muziek te maken. Het gratis concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. Er staan voldoende stoeltjes en het publiek vindt schaduw onder partytenten.

Na afloop is er een buurtborrel op het pleintje. Het is de bedoeling dat iedereen wat te drinken meebrengt en gezellig deelt met anderen. Elke Amsterdammer is welkom.