Golftoernooi levert speeltuin 7.500 euro op

Succesvol, ondanks heel veel regen

Harry Jagtman en Wim Eweg overhandigen René van der Meijden een flink financieel duwtje op weg naar een eigentijdse speeltuin voor Badhoevedorp. (Foto: B. Hendriks, Combi de Fototiek )

Badhoevedorp. “We dachten dat we uit konden gaan van 5.900 euro. Daarom stond dat bedrag al op onze symbolische cheque. Maar voor de overhandiging meldde zich nog een stille sponsor en konden we het bedrag verhogen tot 7.500 euro. Alleen moesten we dat toen wel even de hand aanpassen.”

Anja Maas

 Harry Jagtman en Wim Eweg, als vertegenwoordigers van de Winkeliersvereniging Badhoevedorp, vonden het vanzelfsprekend geen probleem. En René van der Meijden, penningmeester van de stichting die de speeltuin aan de Uiverstraat exploiteert, natuurlijk al helemaal niet. Want het winkeliersinitiatief om met  het golftoernooi van 28 augustus geld bij elkaar te brengen voor de renovatie van de speeltuin, was hiermee meer dan geslaagd.  “Nee, het weer zat niet mee”, zei Harry Jagtman. “Maar niemand bleek zich daardoor tegen te laten houden. Er is bijzonder enthousiast gegolfd. Heel Badhoevedorp heeft meegeleefd, of het nu op straat was of vanuit de huiskamers. Er is voor ons maar een conclusie mogelijk: een groot succes. We zijn meer dan tevreden.”

Het evenement, gekoppeld aan het 25-jarig bestaan van de winkeliersorganisatie, verliep in alle opzichten uitstekend. Wethouder Arthur van Dijk, zelf inwoner van Badhoevedorp, deed enthousiast mee en sloeg op alle holes af.  De Tennisvereniging Badhoevedorp droeg een steentje bij door accommodatie en faciliteiten beschikbaar te stellen. En dat betekende onder andere dat alle deelnemers konden rekenen op prima ‘food and beverage’. “Hartger en Corina Pen, de keukenmeersters van TVB,  hadden gezorgd voor een heerlijk Italiaans buffet”, aldus Harry Jagtman. ‘Ja, ik ben het er mee eens als mensen zeggen dat het weer meer uitnodigde tot erwtensoep. Maar zoiets weet je nooit van te voren. In augustus denk je toch vooral aan zon en Italië. Het was allemaal lekker. En ook nog eens erg gezellig. Dat gold trouwens voor de hele dag. De sfeer zat er van begin tot eind prima in.”

Afslag bij de Groenezoom

Boukje Hendriks van Combi de Fototiek aan de Arendstraat zorgde tijdens het evenement  voor een leuke serie foto’s. ‘Ik heb flink wat opnames gemaakt, onder andere van de verschillende teams. En ook van de overhandiging van de cheque. Als er mensen zijn die bij mij foto’s willen nabestellen, dan kunnen ze contact opnemen.”

Augustus 2011:  Badhoevedorp golfde voor het goede doel: weer of geen weer. Misschien het begin van een jaarlijkse traditie?

Vreemde golfer op de putting green bij het Vierbuizenmeertje

Ga voor nog meer foto’s naar: het picasa webalbum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.