Gezond het najaar in met een nieuw Tai Chi seizoen!

Tijdens deze zeer warme zomervakantie hebben leerlingen van Sportschool KEN nog verschillende keren Tai Chi Chuan en Chi Kung in parken geoefend. Daarnaast was er nog een feestelijke gebeurtenis op CTO Papendal (Centrum voor Topsport en Onderwijs), waar een leerling van de school zijn diploma kreeg uitgereikt. Sjors Visser behaalde na jarenlange training en verdieping in de discipline van Tai Chi Chuan zijn Rijkserkende diploma (zie foto).

Volgens wetenschappers van de Harvard Universiteit is Tai Chi een van de betere sporten om gedurende je actieve leven te beoefenen. De voordelen zijn legio. Het is niet enkel goed voor het lichaam maar ook voor de geest, lees: denkprocessen. Er ontstaat een betere lichaamshouding en betere bloedsomloop, waardoor een hoge bloeddruk kan dalen. Tevens ontstaat er een rustige ademhaling en meer flexibiliteit, tegelijkertijd kunnen zelfvertrouwen, innerlijke rust, doortastendheid en concentratievermogen groeien.

Tijdens de lessen (prive, 2 a 3 personen of klassikaal, 8 leerlingen) leert iedere leerling stapsgewijs de bewegingen/houdingen van de vorm met individuele aanwijzingen en correcties.

Kidslessen, bestaan dit seizoen uit 5 verschillende disciplines. Kinderen beginnen met Kung Fu, die effectief, leuk en snel te leren is.

De lessen starten in week 36, vanaf 3 september 2018, voor informatie kunt u zich wenden tot de website: www.taichitrainen.nl of www.kenkungfu.nl of telefonisch via nummer 020-6596914.

Onderschrift foto: Rechts, docent TCC: Roy J.J. van den Bergh, links Sjors Visser met zijn behaalde diploma op het terras van de sportkantine Papendal