Geslaagde openingsdag van Christofoor in een nieuwe ambiance

Na tien jaar plannen en juridische procedures én na anderhalf jaar bouwen staat het er nu echt: het nieuwe dorpshuis met sporthal voor Zwanenburg. In meerdere opzichten een bijzonder project: de enorme betrokkenheid van het dorp, de samenwerking tussen de aannemer, de gemeente Haarlemmermeer en niet in de laatste plaats het eigenzinnige ontwerp van het pand. “Je zult er geen haakse hoek in ontdekken.”

Foto: Peter Vreeswijk

Door de kapconstructie met de diversiteit aan hoeken, het gebruik van hout en staal in het ontwerp en de uitstraling als geheel is dit dorpshuis absoluut onderscheidend.” Duurzaamheid speelde bij de bouw ook een rol: dat zie je terug in de keuze voor FSC-hout en de montage van ruim 300 zonnepanelen. Bovendien is het pand helemaal gasloos en zijn er accu’s geplaatst om altijd stroom te hebben.

Voor het nieuwe dorpshuis wordt het komende jaar – na de verhuizing van de supermarkt – een nieuw dorpsplein aangelegd. “Het nieuwe dorpshuis ligt dan letterlijk in het hart van Zwanenburg”.

Nu de overheid groen licht heeft gegeven per 1 juli, zijn de deuren van het nieuwe dorpshuis open voor het publiek. De gemeente kijkt ook naar een nieuwe datum voor het openingsfeest. Deze zou 16 mei plaatsvinden, maar is afgelast in verband met de maatregelen rondom corona.

SV Christofoor is een van de grotere afnemers van de sporthal en is op dit moment druk bezig om de buiten activiteiten naar binnen te verhuizen in de zomer vakantie. Na de zomer vakantie, vanaf 15 augustus gaan we los met alle afdelingen.

Mede door de nieuwe sporthal en het deur aan deur flyeren in Zwanenburg en Halfweg, is OMNI vereniging Christofoor inmiddels het laatste half jaar gegroeid van 200 naar ruim 300 leden met 6 afdelingen: aerobics, badminton, basketbal, judo, sport extra en volleybal. Vanaf 1 september gaan we ook een nieuwe darts afdeling opstarten en gaan we de nieuwe bowls afdeling doorstarten in Badhoevedorp. Geweldig om al deze activiteiten in onze nieuwe thuishal te huisvesten!

Foto: Peter Vreeswijk

Mocht u belangstelling hebben voor een van deze sporten dan kunt u een mail sturen naar info@svchristofoor.nl .

Op zaterdag 11 juli vonden er meerdere oefenwedstrijden plaats, waaronder:

Christofoor U22- BV Hoofddorp U22

Christofoor gaat gelijk goed van start in de wedstrijd. Demi Salm zet met meerdere treffers het verschil op 10 punten, waarna Elmer Rafaela het verschil met een driepunter vergroot: 18-6. Verder wil Hoofddorp het niet laten komen. Nick Visser zorgt samen met Bram van der Geest voor 18-10 na het eerste kwart. Hoofddorp gaat vervolgens verder. Driepunters van Timo Dolné en Bram van der Geest zorgen voor 20-18. Vanaf dat moment scherpt Christofoor haar verdediging aan, en doorbreekt Jenithon de run van Hoofddorp die niet meer van de 18 punten afkomen. Hierdoor loopt Christofoor verder uit naar 29-18 bij rust. Wanneer het lijkt dat Hoofddorp na rust terug komt in de wedstrijd, gaat Christofoor er meteen vandoor. Hoofddorp maakt aanstalten om terug te komen in de wedstrijd. Dolné zet de stand op 43-37 na zijn driepunter. Gelijk daarna gaat Van der Geest verder en wordt het verschil kleiner. Christofoor komt moeilijker tot scoren, maar vindt later op tijd Kampwart met en driepunter: 49-41. Hoofddorp doet scorend vermogen wat terug, maar Christofoor slaat vervolgens gelijk weer toe. Salm zorgt voor belangrijke and-1 namens Christofoor, maar Hoofddorp houdt de spanning in de wedstrijd erin. Zeker ook als Tim de Kler onder het bord meerdere keren een inlegger benut: 57-52. Elmer Rafaela bepaald de eindstand met een driepunter op 60-52 voor Christofoor in de laatste wedstrijd.

Al met al eindelijk in je eigen thuishal, een historische dag voor SV Christofoor!