Geloof in doof, vertrouw op schoon!

Accent Schoonmaakbedrijf

Accent Schoonmaakbedrijf

met autos
personeel aan het werk
foto langst werkenden
foto langst werkenden 2
marcel op kantoor
foto buiten
personeel
met autos personeel aan het werk foto langst werkenden foto langst werkenden 2 marcel op kantoor foto buiten personeel

Toen Marcel Voskuilen in 1995 startte met Accent Schoonmaakbedrijf had hij het idee om een kwalitatief goed schoonmaakbedrijf te starten, maar ook wilde hij met zijn bedrijf een bijzondere rol in de maatschappij vervullen. Dit deed hij door dove mensen in dienst te nemen.

De keuze voor dove mensen is niet zo vreemd. Marcel is zelf geboren met twee dove ouders en moest vanaf jongs af aan al veel regelen in huis. Hij zag hierbij dat doven door de maatschappij werden gezien als gehandicapt, terwijl dat helemaal niet nodig is. Dove mensen zijn immers niet minder capabel dan horende mensen, het is enkel van belang om extra aandacht in de communicatie te investeren. Daarnaast zijn doven, juist door hun gehoorbeperking, visueel sterker en hebben een betere focus bij het schoonmaken.

Bijna 25 jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een schoonmaakbedrijf met meer dan 20 dove werknemers en meer dan 75 tevreden klanten. De klanten zijn vooral tevreden door het uitstekende schoonmaakwerk dat Accent levert. Zoals Marcel zegt: “het begint bij schoonmaken”, dat is natuurlijk het belangrijkste.

De klanten stellen het echter ook erg op prijs dat zij telkens dezelfde gezichten zien en hebben ook nog het gevoel dat zij iets voor de maatschappij terug doen. Mede door de goede waardering van de klanten en fijne werkomgeving blijven de werknemers van Accent lang in dienst, sommige zijn zelfs al vanaf het begin werkzaam.

Accent heeft een SROI status

Social return (SROI) is het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van social return is ervoor te zorgen dat een investering door een gemeente of landelijke overheid, naast het “gewone” rendement ook een concrete sociale winst oplevert. Hierbij ligt het accent op creëren van werkgelegenheid van mensen die een uitkering ontvangen of mensen met een andere afstand tot de arbeidsmarkt. Door als bedrijf gebruik te maken van de schoonmaakdiensten van Accent voldoet dat bedrijf aan de SROI voorwaarden van de gemeente voor aanbesteed werk. Zo maakt bijvoorbeeld BALLAST NEDAM, bij hun project op het Leidseplein, gebruik van de schoonmaakdiensten van Accent en voldoet zo aan de SROI.

Het werkgebied is groot Amsterdam. De meeste klanten zijn gevestigd in Amsterdam, maar er zijn ook klanten in Aalsmeer, Haarlem en zelfs in Rotterdam.

De klanten zijn kantoren, scholen, VvE’s en onder andere is Accent gespecialiseerd in het schoonhouden van huisarts- en tandartspraktijken. Door de grote ervaring met deze ruimtes kennen zij als geen ander het belang van hygiëne. In medisch opzicht, maar ook vanwege de uitstraling naar patiënten en bezoekers.

Sinds kort is Accent een tweede bedrijf gestart namelijk www.totaaldesinfectie.nl gespecialiseerd in het desinfecteren van alle soorten ruimtes, en het leveren van desinfectiematerialen.

 

Accent is altijd op zoek naar nieuw personeel, voorkeur gaat uit naar mensen met een gehoorbeperking.

 

 

Accent Schoonmaakbedrijf

Karl Grogersingel 14, 1069 NX Amsterdam.

Telefoon: 020 619 9052 of 06 543 95196

Email: info@accentschoonmaak.nl

www.accentschoonmaak.nl